Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

2020 een rampjaar? Daar denken deze 4 Utrechters anders over (deel 2)

Door Janine Guijt 3 december 2020

Zoek je op Google Afbeeldingen naar ‘2020 meme’ dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestigen: 2020 is geen best kalenderjaar voor de wereld. Toch zijn er Utrechters die wél kunnen zeggen dat dit een topjaar is. Om allerlei verschillende redenen konden zij ondanks alles tóch de slingers ophangen. Kijk en geniet mee van deze lichtpuntjes.

Deel 1 van dit artikel verscheen twee weken geleden. Je kunt het hier bekijken.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Aangestoken door het klusvirus

Foto: Aangeleverd door Soraya, Studio SOR

“Ik koester dit jaar”, begint de Utrechtse Soraya haar mail aan ons. “En dan met name de minder volle privé-agenda, de kleine gebaren aan elkaar en de ruimte die is ontstaan voor nieuwe ontwikkelingen.” Net voordat de crisis zich aandient, besluit Soraya haar fulltime baan als interieurstylist op te zeggen en zich te focussen op haar eigen bedrijf Studio SOR. Gelukkig blijkt dat goed uit te pakken. “Mensen zijn volop thuis aan de slag gegaan met klussen, verbouwen, thuiswerkplekken creëren en do-it-yourselfprojecten.” En dat levert niet alleen opdrachten op. “Ik merk dat ik door de klusgekkies, positiever word. Ik ben ook privé aan de slag gegaan met mijn huis, helemaal aangestoken door het klusvirus, het gezonde virus in deze tijd.”

Eindelijk tijd voor kunst

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Antonia (@antoniagadez)

“Dit jaar heeft veel nadelen”, laat Lisa onder onze Facebookoproep weten. “Maar een voordeel voor mij als student zijn de thuiscolleges. Daardoor kan ik superflexibel omgaan met mijn tijd, waardoor ik me naast mijn studie eindelijk kan focussen op waar ik het liefst mee bezig ben: kunst! Mijn verkopen zijn omhoog gegaan, ik heb nieuwe opdrachten gekregen en een weekend geëxposeerd. Dit had ik pre-corona tijd niet voor mezelf voor ogen gezien.”

Na nachtenlang tikken is er een boek

Foto: aangeleverd door Rens

“2020 was voor mij ook een jaar met wat tegenslagen”, zegt Rens. “Bijvoorbeeld mijn bruiloft die niet doorging en het gebrek aan kantoor en sociale contacten maakt me niet altijd vrolijk. Maar dankzij de pandemie heb ik wel eindelijk de tijd genomen om een boek te schrijven. Vorige maand kwam het uit.” Het boek heet Geloof de Hype en gaat over het muziekgenre postpunk, een onderwerp waar Rens altijd al iets mee wilde en al jaren notities over verzamelt. “Toen in maart de lockdown startte en ik weinig mensen zag, had ik ineens veel tijd: mijn vriendin is arts en draaide overuren. Dus zo werkte ik dagelijks vele uren aan m’n boek, naast m’n reguliere baan. Nachtenlang typte ik door en stiekem hoopte ik zelfs dat de lockdown niet opeens zou stoppen…” Inmiddels ligt het boek in de winkels (in Utrecht koop je het bij Plato) en heeft Rens er een site omheen gebouwd. “Het is echt een heerlijke hobby en eigenlijk sla ik mezelf voor m’n kop dat ik dit niet eerder heb gedaan. Altijd excuses en druk met… ja, waarmee eigenlijk? Natuurlijk hoop ik snel dat dingen weer normaal worden en ik ook kan trouwen, maar ik hoop ook dat we allemaal naar de rest van ons leven meenemen dat we vaker tijd maken voor dingen die we echt leuk vinden.”

Weer even terug in Utrecht

Foto: aangeleverd door Marloes

Waarom 2020 een mooi jaar is voor Marloes? Omdat ze weer even terug is in ons stadsie. “Wij wonen eigenlijk in Madagascar”, laat ze weten via Facebook. “Dit jaar zijn we tijdelijk teruggekomen en voor vijf maanden in hartje centrum gaan wonen, in een werfkelder. Ik vind het geweldig en geniet iedere dag. Wat is Utrecht mooi. In januari gaan we weer terug naar ‘het rode eiland’.”

Lees ook:

Nauwelijks te geloven, maar echt waar: voor deze 4 Utrechters is 2020 wél een topjaar

Zoek je op Google Afbeeldingen naar ‘2020 meme’ dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestig...

Zo hee! Utrechters sturen massaal kerstkaarten (want het gaat nu supersimpel)

Er opent een nieuwe ijsbaan in Utrecht en wij mogen kaartjes weggeven!

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Utrecht

Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken hebben we er sinds november 2020 bij in Utrecht

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Utrechters

adv.