Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Internationale student En Ning Leow woont noodgedwongen bij een hospita

Door Janine Guijt 11 september 2019

Als student bij een hospita wonen: vroeger was het heel normaal. Door het grote kamertekort kiezen studenten er tegenwoordig ook weer vaker voor om bij een ouder iemand in te wonen. Zo bivakkeert internationale student En Ning Leow (24) in een studio boven het huis van de Utrechtse Yvonne Lub. “Zij laat me de stad zien, ik kook Maleisisch voor haar.”

En Ning reageerde in twee maanden tijd tevergeefs op bijna honderd studentenkamers in Utrecht. Via het bedrijf HospiHousing werd ze uiteindelijk gematcht aan Yvonne.

Maleisisch bijspijkeren

Yvonne wilde de studio boven haar huis verhuren aan een internationale student en had daarbij de voorkeur voor iemand uit Zuid-Oost Azië, omdat ze de cultuur goed kent. Ze werd door Hospi Housing in contact gebracht met En Ning. “Door haar kan ik mijn Maleisisch bijspijkeren’’, lacht ze. “De eerste keer dat we elkaar zagen hebben we twee uur gepraat, zo gezellig was het”, zegt En Ning. “Ze laat me de stad zien, ik kook af en toe wat lekkers. Dit is veel beter dan ik had gehoopt.’’

Het hele verhaal over En Ning en Yvonne lees je op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad.

Lees ook:

studenten-utrecht

Deze Utrechtse student woont noodgedwongen in een bungalow 

Robin Michalsen (23) studeert in Utrecht, maar woont samen met tientallen internationale studenten i...

Binnenkijken bij Julia die bij een hospita woont: ‘Nee, ze speelt geen moedertje’

adv.