Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x dit herken je als je na je studie in Utrecht blijft wonen

Door Bonnie Dekkers 1 april 2020

Je bent naar Utrecht gekomen om te studeren, je hebt er de tijd van je leven gehad en nu ben je groot en volwassen. Ja, je bent afgestudeerd en je hebt een baan. Maar nee, het mooie Utrecht ga je natuurlijk niet verlaten. Deze dingen herken je als je als oud-student in Utrecht blijft. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Je voelt je niet helemaal meer thuis op de IBB

Tuurlijk, je hebt hier menig feestje versleten en het was altijd beregezellig met twaalf huisgenoten op te weinig vierkante meters. Maar nu zit je veel liever in je eigen, schone huis.

Je bent blij dat je niet meer studeert

Utrecht

Het moment dat je langs de UB in de binnenstad fietst in de tentamenperiode, al die vermoeide koppen ziet en denkt: never again!

Je krijgt nooit meer studentenkorting

Foto: Pexels

Dat moment dat je je realiseert dat de prijzen zonder studentenkorting toch nét even iets anders zijn. Zeg maar gedag tegen de studentenhap voor zeven euro bij Rex of zes euro bij Florin, sporten voor twee tientjes per maand bij TrainMore of een filmpje pakken voor negen euro bij de Pathé aan de Oudegracht.

Je bent een Jamie Oliver in spé

Foto: ANP

Patatje halen bij cafetaria ’t Hoekje, een diepvriespizza naar binnen werken of tijdens huisavond wraps maken. Geef toe: tijdens je studententijd at je niet heel gezond en was de originaliteit ver te zoeken. Nu je wat meer geld verdient en je weekenden vrij zijn, heb je alle tijd om te kokkerellen met verse ingrediënten.

Je voelt je oud tijdens het stappen

Hofman Café
Foto: Hofman Café

Met je volwassen vrienden besluit je een dansje te wagen in Hofman of de Beurs. Wanneer je binnenkomt, merk je dat de hele zaal uit feestgangers bestaat die minstens tien jaar jonger zijn dan jij.

Bepaalde plekken bezoek je om een andere reden

janskerkhof

Janskerkhof, daar kom je toch om bloemen en planten te kopen op zaterdag? En de Nobelstraat, daar ga je toch uit eten, borrelen op vrijdagmiddag of naar de kapper? Dat was vroeger wel anders: toen strompelde je hier nog diep in de nacht de kroeg uit.

Lees ook:

Zien: een kijkje in de keuken van een Veritas-studentenhuis

De Telegraaf wil graag weten hoe het eraan toegaat in studentenkeukens. Wat koken ze en hoe koken ze...

Ouder dan 32? Dan mag je niet meer in een studentenwoning wonen, vindt SSH

We mochten binnenkijken in deze gezellige Utrechtse studentenhuizen

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.