It giet oan: bij De Vechtsebanen schaats je een levensechte Elfstedentocht

Aangeboden door De Vechtsebanen 1 februari 2018

Of er dit jaar dan eindelijk weer een echte Elfstedentocht aankomt? We durven het niet te zeggen. Bij De Vechtsebanen wachten ze in ieder geval niet totdat het natuurijs De Tocht der Tochten toelaat en organiseren ze gewoon zelf een Elfstedentocht voor jongeren tot veertien jaar. En dat is hartstikke leuk!

Net echt

Net als bij de echte Elfstedentocht verzamelen de schaatsers zich in ‘de kooi’. Na het startschot gaan de deelnemers lopend naar de buitenbaan waar de schaatsen worden ondergebonden. Hierna kan de tocht langs de elf Friese steden beginnen. Dankzij levensechte decors aan de zijkant van de ijsbaan, lijkt het net alsof je als deelnemer écht langs de elf steden schaatst. En onderweg zul je – net als bij the real deal – veel obstakels tegenko­men. Bij aankomst in de steden moet je bovendien opdrachten doen om verder te mogen en natuurlijk wordt er tussendoor ook gekluund. Na afloop van de schaatstocht staan de koek en zopie voor je klaar en – geloof ons – daar zul je bést aan toe zijn.

Naar huis met een heus Elfstedentochtkruisje

Zodra de schaatsers zijn gefinisht (na ongeveer een uur en een kwartier) zal de binnenhal van De Vechtsebanen zijn omgetoverd tot de Frieslandhal, waar de deelnemers van de echte Elfstedentocht traditiegetrouw gehuldigd worden. Hier barst het feest los en worden de winnaars bekroond. Hoe? Dat is nog even een verrassing. Denk trouwens niet dat de snelste schaatser er vandoor gaat met de prijs. Iedereen maakt kans! En alle schaatsers ontvangen natuurlijk een heus Elfstedentochtkruisje en een stempelkaart. Zo heb je voor altijd een herinnering aan deze topprestatie!

Praktisch

De Jeugdelfstedentocht vindt plaats op zaterdag 17 februari en is bedoeld voor jongeren tot veertien jaar. Ook beginnende schaatsers zijn hartstikke welkom om mee te doen. Je kunt om 10.00, 13.00 of 16.00 uur meedoen. Deelnemen kost €7,-. Inschrijven is niet nodig, een kaartje koop je gewoon ter plekke aan de kassa.

De Vechtsebanen

sportcentra

Mississippidreef 151, Utrecht

Bekijk meer:sportcentra

adv.