Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Francine is gek op hardlopen: ‘Ik doe ieder jaar mee aan de Singelloop Utrecht’

Aangeboden door NN Running Day 12 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Utrecht? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen huis kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Francine Maas-Boerstoel (50) deed ook mee: “De aanmoedigingen onderweg waren geweldig!”

Voor de Utrechtse Francine is de Singelloop Utrecht een bijzondere wedstrijd. “Deze loop is de reden dat ik zes jaar geleden begon met hardlopen”, vertelt ze. “Een vriend van mij doet altijd mee en ik ga hem dan aanmoedigen. Zelf kon ik vroeger bij wijze van spreken nog niet tot het eind van de straat rennen, maar ik wilde per se een keer de Singelloop zelf meemaken.” Francine begon met trainen en een jaar later rende ze voor het eerst mee. “Sindsdien heb ik geen editie overgeslagen!”

Kies je eigen route

Dat de Singelloop Utrecht dit jaar niet doorging, vond Francine heel jammer. Gelukkig kwam er met NN Running Day een tof alternatief: “Als hardloper is het fijn om ergens naartoe te werken, daarom loop ik graag wedstrijden. Doordat de Singelloop Utrecht virtueel doorging, kon ik me toch aan mijn doelen houden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Francine Maas
Francine Maas tijdens NN Running Day | Foto uit privéarchief

Adrenalinekick

Hoe de Utrechtse hardloper NN Running Day heeft ervaren? “Ik vond het heel leuk!”, zegt Francine enthousiast. “Vlak voor de start hoorde je via de app opzwepende muziek die je normaal in je startvak zou horen, en er werd afgeteld van tien tot één. Ik kreeg echt een adrenalinekick en startte harder dan normaal!” Onderweg gaf de app bij iedere kilometer aan hoe hard Francine liep. Daarnaast waren er ook aanmoedigingen van publiek en kwam onderweg zelfs een brassband voorbij via de app. “Onderweg werd ook verteld over diverse highlights waar de Singelloop Utrecht langskomt, zoals de Stadsschouwburg, Café Florent en het Spoorwegmuseum. Net alsof je de Singelloop rent!”

Hardlopen geeft energie

Voor NN Running Day heeft Francine niet extra hoeven trainen. “Ik heb de 10 kilometer Singelloop Utrecht gerend; dat is ook mijn normale afstand. Wel deed ik er nu drie minuten korter over dan anders; daar ging het mij wel om.” De route die ze heeft gelopen, voerde onder meer langs het nieuwe stukje singel, door de Adelaarstraat en het Griftpark om vervolgens via de Berenkuil richting het Wilhelminapark te gaan.

Of Francine nog eens zou meedoen aan NN Running Day? “Als het kan, zeker!” Als het aan de sportieve Utrechtse ligt, blijft ze nog lang hardlopen in haar mooie stad. “Hardlopen geeft zóveel energie. Daarnaast maakt het je weerbaar én ik krijg echt een trots gevoel wanneer ik weer gelopen heb. Het eerste jaar was pittig, maar daarna worden je spieren sterker en is het vooral een kwestie van volhouden.”

Doe mee met de tweede editie!

Het is mogelijk om (nog eens) mee te doen aan NN Running Day. In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.