Fitgirls en -boys opgelet: er opent een gloednieuwe CrossFit-locatie

Door Janine Guijt 13 januari 2018

Push-ups doen vanuit handstand, in touwen klimmen, ballen tegen de muur stuiteren, jezelf optrekken terwijl je in de ringen bungelt: het zijn zomaar wat activiteiten die in een CrossFit-training naar voren komen. Vanaf zondag 4 februari kun je deze sport op een gloednieuwe plek van 250 vierkante meter beoefenen: CrossFit Dom City opent dan aan de Overste den Oudenlaan.

Sinds april 2017 kun je CrossFit Dom City vinden aan de Amsterdamsestraatweg (nummer 640). In februari pakt eigenaar Marcel Heinsen zijn boeltje om te verhuizen naar een gloednieuwe en grotere plek aan de Overste den Oudenlaan 9. Een stap waar hij erg naar uitkijkt: “De ruimte is verdrievoudigd en ik heb de mogelijkheid  een eigen sfeer te creëren. De locatie is ook veel centraler gelegen in Utrecht.”

Cross-watte?

Mocht je geen idee hebben wat CrossFit in hemelsnaam inhoudt: het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. De trainingen duren meestal relatief kort (denk: twintig minuten of korter), maar je traint wel op maximale spierkracht, explosiviteit en snelheid. Kort, maar héél krachtig, dus. Het doel van CrossFit? Zo snel mogelijk fit en gezond te worden. En plezier hebben, natuurlijk.

Je beoefent deze powersport op nog veel meer plekken in Utrecht. We maakten al eerder een handig lijstje:

crossifitten in utrecht

5 x CrossFit in Utrecht

Ballen tegen de muur stuiteren, jezelf optrekken terwijl je in de ringen bungelt en push-ups doen va...

CrossFit Dom City

crossfit

Nu openHele dag

Amsterdamsestraatweg 640, Utrecht

Bekijk meer:crossfit

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.