Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daniel van SnowSportCenter Utrecht: ‘Nu is het moment om te starten met ski- of snowboardles’

Aangeboden door SnowSportCenter Utrecht 23 september 2020

In gedachten sta je er misschien nog niet bij stil, maar over een paar maanden staat het wintersportseizoen weer voor de deur. Als je tegen die tijd goed voorbereid op de ski’s (of op je snowboard) wilt staan, is het slim om nu vast te beginnen met lessen. Daniel Schinkel, eigenaar van indoor ski-, snowboard- en telemarkschool SnowSportCenter Utrecht, vertelt: “Als je je nu inschrijft, heb je meer kans dat je lessen kunt volgen op jouw meest ideale tijden.”

SnowSportCenter Utrecht is de grootste indoor ski- en snowboardschool ter wereld, waar je les krijgt van gediplomeerde docenten op een indoor rolpiste. Daniel licht het toe: “Deze piste bestaat uit een soort mat met speciaal skigras die onder je door rolt. Afhankelijk van jouw niveau gaat de baan sneller of juist langzamer. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je op dezelfde hoogte kunt blijven skiën, waardoor je een oneindige afdaling doet.” Meer informatie over deze manier van indoor skiën vind je hier.

Je kunt iedere dag starten met lessen

SnowSportCenter Utrecht is de ideale plek om (beter) te leren skiën, snowboarden of telemarken voor iedereen met een drukke agenda. Je kunt hier namelijk lessen volgen op momenten dat het jou uitkomt. “We werken met flexibele leskaarten, een soort strippenkaarten. Je kunt de ‘strippen’ inzetten wanneer jij dat wilt, want ze zijn niet gebonden aan een vaste tijd of dag”, vertelt Daniel. Dat betekent dus ook dat je zelf bepaalt hoeveel lessen je per week volgt. Nog een voordeel: je kunt je iedere dag inschrijven om te starten met lessen!

Altijd les op het juiste niveau

Bij SnowSportCenter Utrecht werken ze met SkiPlanner: een leerlingvolgsysteem en boekingsprogramma waarmee je altijd een les plant op een passend niveau. Daniel zegt: “Dat systeem houdt je progressie bij, zodat wij altijd exact weten wat je niveau is. Als je inlogt om een les te plannen, zie je automatisch alle lessen die daarbij passen.”

Dat je skills op de indoor rolpiste snel zullen verbeteren, staat volgens Daniel vast. “Leren skiën of snowboarden op een indoor rolpiste is heel goed voor je techniek. Waar je in de sneeuw een ‘marge’ hebt en altijd wel beneden komt, vergt training op de indoor baan veel nauwkeurigheid. Zes tot tien lessen bij ons staan ongeveer gelijk aan een hele week les in de sneeuw.”

Goed voorbereid op wintersport

Of je nu nog nooit hebt geskied of al jarenlang trouw op wintersport gaat: bij SnowSportCenter Utrecht kun je altijd terecht. Ook als je al veel ervaring hebt, is het volgens Daniel verstandig om voorafgaand aan je skivakantie tóch les te nemen op de indoor piste. “Veel mensen gaan maar eens per jaar op wintersport, maar verwachten wél dat ze iedere keer weer meteen soepel van de piste af kunnen”, zegt Daniel.

Om nog meer uit je wintersport te halen, kun je juist beter vooraf weer rustig inkomen door les te nemen op de indoor piste. “Vergelijk het maar met andere sporten; als je een jaar niet hebt getennist, merk je dat ook meteen.”

Schrijf je in!

Wil je jouw ski-, snowboard- of telemark vaardigheden komen verbeteren? Schrijf je hier meteen in voor lessen bij SnowSportCenter Utrecht! Jongere wintersportfanaten (vanaf 3,5 jaar) kunnen zich hier aanmelden.

Goed om te weten: bij SnowSportCenter Utrecht krijg je altijd les van gediplomeerde docenten. De groepen zijn daarnaast bewust klein (maximaal zes personen), zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Wil je meer weten over de school? Via de oranje button hieronder ga je naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door SnowSportCenter Utrecht. Meer over SnowSportCenter Utrecht ontdekken?

SnowSportCenter Utrecht

sport en bewegen

Geopend09:00 - 23:00

Otto Hahnweg 23, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.