Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daniël begon SnowSportCenter Utrecht: ‘Ik heb deze ski- en snowboardschool opgericht vanuit passie’

Aangeboden door SnowSportCenter Utrecht 16 oktober 2020

Daniël Schinkel is een echte skifanaat en eigenaar van SnowSportCenter Utrecht: de grootste indoor ski-, snowboard- en telemarkschool ter wereld. Na jarenlang bij een indoor sneeuwbaan te hebben gewerkt, besloot Daniël tien jaar geleden dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. “Ik heb SnowSportCenter Utrecht opgericht vanuit passie én de eigenwijsheid dat ik het beter kon.”

Toen Daniël zijn indoor skischool oprichtte, begon hij gelijk met vier skibanen. De belangstelling voor indoor lessen groeide en mensen wisten SnowSportCenter Utrecht goed te vinden. “Toen heb ik uitgebreid met een alpine disk slope en kinderland. Later zijn we verhuisd naar dit pand om de groei aan te kunnen. Ieder jaar komen er weer meer mensen om zich hier voor te bereiden op de wintersport. Het wordt ook steeds algemener bekend dat deze manier van voorbereiding gezond én goed is, vertelt de ondernemer trots.

Verslaafd aan het sfeertje

“Ik ski al vanaf mijn twaalfde en ben op mijn achttiende skileraar geworden”, blikt Daniël terug. Nog steeds geniet de sportieve Utrechter met volle teugen wanneer hij op de ski’s of op een snowboard staat: “Op wintersport ben je lekker buiten aan het bewegen, je voelt je ontspannen. Een week wintersport is voor mij vergelijkbaar met drie weken zomervakantie. Op wintersport klap je echt je laptop niet open, want je bent druk en het is veel te leuk! Je beleeft wintersport echt met elkaar. Iedereen die op wintersport gaat, is over het algemeen verslaafd aan het sfeertje.”

Tekst gaat verder onder de foto

SnowSportCenter
Foto: SnowSportCenter Utrecht

Altijd les op het juiste niveau

Toen Daniël SnowSportCenter Utrecht begon, waren er een paar zaken die hij graag anders dan anders wilde aanpakken. Hij legt uit: “Indoor skibanen zaten vaak weggestopt in donkere, achterafgelegen gebouwen. Dat spreekt natuurlijk niet aan!” Daarom besloot hij zijn school te vestigen in een ruim en licht gebouw waar je bij binnenkomst direct een prettig, welkom gevoel krijgt.

De ondernemer gaat verder: “Er zijn skibanen waar mensen met hart en ziel lesgeven, maar een goed trainingsmodel of een leerlingvolgsysteem ontbreekt soms nog wel.” Als je ski-, snowboard- of telemarkles neemt, wil je natuurlijk wél vooruitgang boeken. Daarom werkt SnowSportCenter Utrecht met een leerlingvolgsysteem en boekingsprogramma waarmee je altijd een les plant op een passend niveau. “Ons systeem houdt je progressie bij, zodat wij exact weten wat je niveau is. Als je inlogt om een les te plannen, zie je automatisch alle lessen die daarbij passen.”

Vaste prik voor je op wintersport gaat

Als je nog nooit op wintersport bent geweest, zie je waarschijnlijk het nut van lessen wel in. Maar wist je ook dat ervaren wintersporters er goed aan doen om voor vertrek weer les te nemen? Daniël licht toe: “Veel mensen gaan maar eens per jaar op wintersport, maar verwachten wél dat ze iedere keer meteen soepel van de piste af kunnen.” Om meer uit je wintersport te halen, kun je juist beter vooraf rustig inkomen door les te nemen op de indoor piste. “Vergelijk het maar met andere sporten; als je een jaar niet hebt getennist, merk je dat ook meteen.”

Tekst gaat verder onder de foto

SnowSportCenter
Foto: SnowSportCenter Utrecht

Lesgeven als ontspanning

Nog iedere dag is Daniël blij dat hij tien jaar geleden voor zichzelf is begonnen. “Het leukste is dat ik alles zelf in de hand heb”, zegt hij. “Zo heb ik laatst besloten om beamers boven de banen te hangen. Die projecteren lijnen op de baan, zodat je een slalom kunt oefenen. Daarnaast is het in coronatijd handig om mensen anderhalve meter afstand te laten houden.”

Daniël is weliswaar directeur van het bedrijf, maar hij geeft ook nog steeds les. “Als je betrokken wilt blijven bij medewerkers en bij de doelgroep, moet je weten wat er speelt op de vloer”, vindt hij. “Daarnaast is het heerlijk om les te geven als ik een drukke dag heb gehad, dat werkt voor mij echt ontspannend. Naast gewone lessen geven we vanuit SnowSportCenter Utrecht ook lerarentraining in de sneeuw en we organiseren buitenlandtrips. Al die verschillende dingen samen maken dit werk zo interessant.”

Kennismaken met SnowSportCenter Utrecht?

Wil je jouw ski-, snowboard- of telemark vaardigheden komen verbeteren? Schrijf je hier meteen in voor lessen bij SnowSportCenter Utrecht! Jongere wintersportfanaten (vanaf 3,5 jaar) kunnen zich hier aanmelden. Fijn om te weten: een eenmalige proefles boeken is ook mogelijk.

Goed om te weten: bij SnowSportCenter Utrecht krijg je altijd les van gediplomeerde docenten. De groepen zijn daarnaast bewust klein (maximaal zes personen), zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Wil je meer weten over de school? Via de oranje button hieronder ga je naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door SnowSportCenter Utrecht. Meer over SnowSportCenter Utrecht ontdekken?

SnowSportCenter Utrecht

sport en bewegen

Gesloten09:00 - 23:00

Otto Hahnweg 23, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.