Afscheid nemen bestaat wél: Sporthuis Henk Temming sluit na 70 jaar de deuren

Door Janine Guijt 9 januari 2019

Sporthuis Henk Temming sluit de deuren. De bekende sportzaak aan de St. Jacobsstraat in Utrecht kan niet langer opboksen ‘tegen de grote jongens’. 

In tranen

Hij heeft er al behoorlijk wat traantjes om gelaten, Roy van den Ham. De eigenaar van Sporthuis Henk Temming heeft er ook deze dinsdag zichtbaar moeite mee dat hij zijn zaak over een paar weken definitief op slot draait. “Nu het nieuws op straat ligt, zie je hoeveel het losmaakt in de stad’’, zegt hij. “Tijdens het lezen van al die hartverwarmende reacties, ben ik al twee keer in tranen uitgebarsten. Toch denk ik nog steeds dat ik niet anders kan.”

Vaste klanten

Want de sportzaak heeft het zwaar. “We zitten natuurlijk niet op de meest drukke plek in de binnenstad, dus we moeten het vooral hebben van de vaste klanten. Maar als je dezelfde spullen voor veel minder kunt kopen bij allerlei outletstores, dan verlies je het uiteindelijk. Daar kan ik als kleine zelfstandige niet tegenop boksen.”

Tekst loopt door onder de video.

Tenues

Sporthuis Henk Temming is sinds jaar en dag hét adres waar de leden van tal van Utrechtse voetbalverenigingen hun tenues ophalen. “Vroeger kochten ze dan vaak ook nog een paar nieuwe schoenen of een trainingsjack. Maar dat is de afgelopen jaren steeds minder geworden.”

Meer over dit nieuws lees je op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad.

Lees ook:

Atelier Ohlala Utrecht

Jammer, Atelier Ohlala gaat sluiten

De winkel Atelier Ohlala, aan de Kintgenshaven in Utrecht, gaat sluiten. Het zaakje met sieraden, ka...

adv.