Aan deze hardloopwedstrijden kun je in 2018 meedoen in Utrecht

Door Janine Guijt 2 januari 2018

Heb jij je voorgenomen om in 2018 iets aan je conditie gaat doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga hardlopen en train met een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht. Zo heb je een héél goede stok achter de deur om van die bank af te komen. We hebben de leukste hardloopwedstrijden in Utrecht voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Utrecht Science Park Marathon

utrecht science marathon
Foto: Utrecht Science Marathon

In maart – op zondag 18 maart om precies te zijn – kun je meedoen aan de enige echte marathon in Utrecht. Voor wie 42 kilometer iets te veel vindt, zijn er ook andere afstanden. De vijf of tien kilometer en de halve marathon (21 kilometer) bijvoorbeeld.

Inschrijven voor de Utrecht Science Park Marathon kan hier

De Halve van de Haar

halve van de haar
Foto: De Halve van de Haar

Loop je al een tijdje hard? Dan is De Halve van de Haar op 2 april (Tweede Paasdag) een absolute aanrader. Tijdens de hardloopwedstrijd loop je een halve marathon – en dat vereist de nodige training. Waarom deze wedstrijd zo bijzonder is? Je start vanuit de prachtige kasteeltuin van De Haar en finisht in het gezellige dorp Haarzuilens. Als een halve marathon je iets te gortig is, kun je ook meedoen aan De Tien of De Vijf van de Haar.

Inschrijven voor De halve van de Haar kan hier


Meer over Kasteel de Haar ontdekken?

Kasteel de Haar bezienswaardigheden

Nu open11:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Kasteellaan 1, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Down Under Obstacle Run

Foto: Down Under Obstacle Run

Hardlopen met een avontuurlijk tintje: dat is de Obstacle Run van Down Under. Op 6 mei 2018 staat er op het terrein van Down Under een uitdagend parcours van zes kilometer met minstens dertig obstacles voor je klaar. Voor de diehards is er zelfs een parcours van twaalf kilometer.

Inschrijven voor de Down Under Obstacle Run kan hier

Loopfestival Leidsche Rijn

Loopfestival Leidsche Rijn
Foto: Loopfestival Leidsche Rijn

Op 3 juni staat Leidsche Rijn in het teken van hardlopen tijdens Loopfestival Leidsche Rijn. Het parcours van vijftien kilometer start in het Maximapark en loopt door het dorp Vleuten, via de Kleine Themaat, langs de Haarrijnse Plas, over ‘t Lint naar De Woerd. Je kunt ook meedoen aan het parcours van tien kilometer en er zijn speciale routes voor vrouwen en kinderen.

Inschrijven voor Loopfestival Leidsche Rijn kan hier 

Utrecht Urban Trail

utrecht urban trail
Foto: Luka de Kruijf

Vorig jaar vond de allereerste editie van de Utrecht Urban Trail plaats in de stad en in 2018 keert het hardloopevenement terug op 10 juni. Tijdens deze trail draait het niet om de tijd die je aflegt, maar om de ervaring. Er is geen wedstrijdelement en dus ook geen uitslag. Waarom je dit parcours toch niet wilt missen? Omdat de route dwars door de stad loopt. Langs en zelfs door mooie locaties, gebouwen en monumenten. Als je over de eindstreep bent, is er een ontbijt met alle lopers. Leuk!

Inschrijven voor Utrecht Urban Trail kan hier

Run for Kika Utrecht

Foto: Run for Kika

Nóg een hardloopevenement op 10 juni: de Run for Kika. Als je meedoet aan deze run zet je niet alleen een sportieve prestatie neer, maar steun je ook belangrijke onderzoeken naar kinderkanker. Een hele goede extra reden om je in te schrijven, toch? Het hardloopevenement vindt plaats in het Maximapark en er zijn verschillende afstanden voor zowel kinderen als volwassenen. Denk trouwens niet dat het feestje is afgelopen als de hardlopers gefinisht zijn, want je kunt daarna genieten van foodtrucks, spelletjes en een podiumprogramma.

Inschrijven voor Run for Kika Utrecht kan hier

Singelloop

foto-singelloop-utrecht
Foto: Singelloop Utrecht

Dé hardloopwedstrijd van Utrecht, dat is de Singelloop. Dit jaar vindt de race plaats op zondag 7 oktober. De start is op de Maliebaan, de finish in het Wilhelminapark. Een supersnelle én mooie route van tien kilometer door Utrecht die je als Utrechtse hardloper minstens een keer in je leven moet lopen.

Inschrijven voor de Singelloop kan hier

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.