6 x yoga in Utrecht – maar dan net even anders

Door Anne-Meike van den Berg 12 juli 2017
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Even een momentje voor jezelf, daar helpt een lesje yoga vaak goed bij. Bij de meeste yogascholen in Utrecht kun je verschillende soorten yoga volgen, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Yoga. Maar, er zijn ook yogavormen die nét even anders dan anders zijn. Hier in Utrecht kun je het uitproberen!

Bikram Yoga & Hot Yoga

Kom jij altijd heerlijk tot rust in de sauna én vind je het leuk om yoga te doen? Combineer die twee dan eens een keer! Bij Bikram Yoga en Hot Yoga doe je de ademhalingsoefeningen en verschillende houdingen in een verwarmde ruimte (32 tot 40 graden). Waarom warm? Omdat je spieren er lekker los van worden, je je beter kunt concentreren in een warme ruimte en je lichaam zich reinigt door het zweten. In Utrecht kun je Bikram Yoga doen aan het Servaasbolwerk. Yoga Moves heeft twee verschillende lessen Hot Yoga.

Yoga
Foto: Unsplash / Aral Tasher

Meer over Bikram Yoga Utrecht ontdekken?

Bikram Yoga Utrecht yoga

Nu openHele dag

Servaasbolwerk 15, Utrecht

Bekijk meer:yoga

Meer over Yoga Moves ontdekken?

Yoga Moves yoga

Nu open09:00 - 22:00

St. Janshovenstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:yoga

De lucht in

Yoga gecombineerd met luchtacrobatiek, dat is Aerial Yoga. Bij deze vorm van yoga doe je allerlei houdingen met hulp van een doek die aan het plafond hangt. Zweven, schommelen, ondersteboven hangen: je doet het allemaal tijdens Aerial Yoga. En ja, dat ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar iedereen kan het!

aerial-yoga-utrecht
Foto: Aerial Yoga Utrecht – Yogamazing

Meer over Aerial Yoga Utrecht ontdekken?

Aerial Yoga Utrecht yoga

Nu openHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:yoga

Yoga voor én met de kids

Yoga voor kinderen..? Jahoor! Zelfs peuters kunnen spelenderwijs al yoga leren. Kinderyogajuf Monique van Studio Rafiki vertelde ons hoe zo’n les met de kleintjes eruit ziet. Naast Studio Rafiki zijn er nog héél veel andere kinderyogascholen in Utrecht. Sommige, zoals Kinderyoga Utrecht, bieden ook lessen aan die je samen met je kind kunt volgen.

Kinderyoga Utrecht


Meer over Kinderyoga Utrecht ontdekken?

Kinderyoga Utrecht yoga

Nu openHele dag

Oudegracht 318, Utrecht

Bekijk meer:yoga

In de buitenlucht

Een zonnegroet doe je natuurlijk het liefst in de buitenlucht, met je blote voeten in het gras. In Utrecht kun je bijvoorbeeld bij Park Yoga de downward facing dog doen in het Wilhelminapark of Park Oog in Al. En Yoga Vida geeft ieder weekend yogales op het dakterras van Strand Oog in Al.

Yoga
Foto: Unsplash / Dominik Wycislo

Meer over Park Yoga Utrecht ontdekken?

Park Yoga Utrecht yoga

Nu openHele dag

Bekijk meer:yoga

Meer over Yoga Vida ontdekken?

Yoga Vida yoga

Nu openHele dag

Kanaalweg 199, Utrecht

Bekijk meer:yoga

Yoga met pit

Denk jij bij yoga al snel aan woorden als ‘vaag’ en ‘zweverig’? Grote kans dat je daarop terugkomt na een lesje Power Yoga. Deze vorm van yoga richt zeer vooral op het lichamelijke deel van yoga, en minder op het geestelijke en spirituele. Yoga met pit, dus! In Utrecht kun je onder andere Power Yoga volgen bij Pure Energy Yoga.

Heart Yoga in Tuinwijk


Meer over Pure Energy Yoga ontdekken?

Pure Energy Yoga yoga

Nu openHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:yoga

Box&Yoga

Dat boksen en yoga prima samengaan, bewijst Box&Joy. Bij de boksschool kun je namelijk een cursus Box&Yoga volgen. Best of both worlds, want: de yoga versterkt de core, vergroot de bewegelijkheid en zorgt voor de juiste basishouding en balans tussen inspanning en ontspanning in het boksen. Klinkt goed, boks!

Boksen
Foto: Unsplash / Matheus Ferrero

Meer over Box&Joy ontdekken?

Box&Joy sportscholen

Nu openHele dag

, Utrecht

Bekijk meer:sportscholen
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.