5 x sporten waar je superlenig van wordt

Door Anne-Meike van den Berg 14 augustus 2017
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Heb jij dat ook weleens, dat je ’s ochtends wakker wordt (vaak in het weekend) en het nauwelijks lukt om je been uit bed te slingeren? Of dat je even iets van de grond wilt rapen maar merkt dat je hand bij je knie ongeveer weigert om nog verder naar beneden te gaan? Juist, een beetje lenigheid kan geen kwaad op z’n tijd. Daarom dit lijstje met sporten in Utrecht waar je superlenig van wordt. 

Lenig als een aapje

Vond jij de gymlessen op de basisschool ook altijd fantastisch? Goed nieuws! In Utrecht kun je iedere dinsdag en donderdag een ouderwets potje gymen. Denk aan trefbal, tikkertje en andere hilarische spelletjes. En daar word je ook nog eens lekker soepel van.

apenkooi utrecht
Foto: ApenkooiGym

Meer over ApenkooiGym Utrecht ontdekken?

ApenkooiGym Utrecht sportscholen

Vandaag gesloten

Nolenslaan 33b, Utrecht

Bekijk meer:sportscholen

Helemaal in balans

Bij BodyBalance lessen wordt gebruik gemaakt van oefeningen en invloeden uit Pilates, yoga en Tai Chi. Het mag duidelijk zijn: je wordt er lenig van. De meeste sportscholen bieden BodyBalance aan. In Utrecht kun je het in ieder geval uitproberen bij de WorkOut en Basic Fit.
Heart Yoga in Tuinwijk


Meer over De WorkOut Club ontdekken?

De WorkOut Club sportcentra

Nu gesloten09:00 - 16:00

Breedstraat 128, Utrecht

Bekijk meer:sportcentra

Met twee vingers in je neus in de downward facing dog

Wie denkt dat yoga alleen maar een beetje mediteren op een matje is, heeft het mis. Door de verschillende houdingen train je juist ál je spieren en wordt de boel flink gerekt en gestrekt. Het gevolg is dat jij supersoepel én helemaal zen bent. Ideale combi, toch? Een lijstje met yogascholen in Utrecht vind je hier en lees ook even deze bijzondere vormen van yoga die je in de Domstad kunt doen.

yoga
Foto: ANP

Potje Pilates

Ook een hele goede workout om soepel(er) te worden, is Pilates. Deze trainingsmethode is gericht op kracht, souplesse en controle. Er zijn in Utrecht een aantal plekken waar je Pilates kunt volgen, zoals bij de WorkOut, Studio Natuurlijk en Pilates Studio Utrecht.

Yoga
Foto: Unsplash / Dominik Wycislo

Meer over Pilates Studio Utrecht ontdekken?

Pilates Studio Utrecht sportscholen

Nu gesloten08:00 - 15:00

Deken Roesstraat 2B, Utrecht

Bekijk meer:sportscholen

Ondersteboven in een paal

‘En dan gaan we nu ondersteboven in de paal hangen’. Say whuuuut!? Grote kans dat je de eerste paar keer geen idee hebt wat je met die paal aan moet, maar reken maar dat je van paaldansen supersoepel wordt. En geef toe: ook jij hebt weleens de onweerstaanbare drang gehad om in een paal te gaan hangen. Hoe vet is het als dat er ook nog eens waanzinnig goed uitziet!? Er zijn verschillende plekken in Utrecht waar je kunt paaldansen, zoals Studio Aeris en Chalans.

Paaldansen
Foto: ANP

Meer over Chalans Dance Professionals ontdekken?

Chalans Dance Professionals dansscholen

Nu openHele dag

Mississippidreef 2a, Utrecht

Bekijk meer:dansscholen
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.