Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spelenderwijs nóg beter leren voetballen: dat doe je bij de nieuwe Footy Academy in Utrecht

Aangeboden door Footy Academy 13 juli 2020

Is jouw zoon of dochter tussen de 3 en 13 jaar oud en een echte Lionel Messi of Anouk Hoogendijk in de dop? En wil je kind zijn of haar skills nóg verder verbeteren? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Vanaf 27 juli kun je jouw kind aanmelden voor de gloednieuwe Footy Academy: een trainingsprogramma van tien weken waarbij  je kind, samen met sportieve leeftijdsgenoten, gaat werken aan zijn of haar voetbalvaardigheden. Ervaring is niet belangrijk, maar enthousiasme des te meer!

De Footy Academy voetballessen worden gegeven op Footy Park Utrecht in Hoograven. Het idee is bedacht door trainers Cleon Parami en Mimoun Hidraoui. Zij merkten dat er in onze stad nog geen plek was waar je spelenderwijs beter leert voetballen. Harm Vendelmans werkt voor Footy Park Utrecht en vertelt: “Voor de allerjongste voetballers zijn er twee opties. Bij voetbalclubs draait het vaak meer om spelen, terwijl het er op voetbalscholen juist weer heel fanatiek aan toegaat. Met de Footy Academy kiezen we een middenweg waarbij we zowel speelsheid als leerzaamheid belangrijk vinden.”

Werken aan behendigheid, samenspel en nog veel meer

Cleon en Mimoun hebben al veel ervaring met het trainen van jonge voetbalteams en weten dus precies welke trainingen geschikt zijn op diverse leeftijden. De Footy Academy biedt trainingen aan voor vier verschillende groepen: kabouters (kinderen van 3 tot 7 jaar), 8 – 9-jarigen, 10 -11-jarigen en 12 – 13-jarigen. Afhankelijk van de leeftijd wordt geoefend op diverse vaardigheden, waaronder behendigheid, balcontact, samenspel en het opbouwen van zelfvertrouwen. Voor iedere les die je kind succesvol voltooit krijgt hij of zij van de trainers een sticker. Zo kan je kind mooi bijhouden hoe ver hij of zij al is!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Footy Academy
Foto: Footy Academy

Samen trainen in kleine groepjes

Om te zorgen dat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt, vinden Cleon en Mimoun het belangrijk om te trainen in kleinschalige groepen van maximaal twaalf kinderen.

Goed om te weten, is dat iedereen welkom is bij de Footy Academy, of jouw kind nu een ervaren voetballer, beginner, jongen of meisje is. Indien er in een groep niveauverschil is, zullen de trainers oefeningen daarop aanpassen en de groep eventueel opsplitsen.

Zo meld je je aan

Ben je enthousiast geworden? Mooi zo! Afhankelijk van de leeftijd van je kind vindt de training wekelijks plaats op maandag (kabouters en 8-9-jarigen) of dinsdag (10-11-jarigen en 12-13-jarigen). Meedoen aan het trainingsprogramma van tien weken (met één les van een uur per week) kost €75,- per kind. Meer informatie bekijk je via de oranje button hieronder of via deze link. Wil je jouw zoon of dochter direct aanmelden of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Joel via [email protected] of bel naar 06 11655209.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Footy Academy. Meer over Footy Academy ontdekken?

Footy Academy

sport en bewegen

Verlengde Hoogravenseweg 2A, Utrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.