Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Funfact: zoveel baby’s worden er in Utrecht geboren

Aangeboden door Independer 17 december 2020

Nieuwe Utrechters zijn altijd welkom en helemaal als ze ieniemienie zijn. Vorig jaar is dat ook volop gebeurd. Van januari tot en met oktober 2019 zijn er 4013 kleine Utrechters op de wereld gekomen. 

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, die in kaart zijn gebracht door vergelijkingssite Independer.

Baby’s in Utrecht

Ook maakte het CBS bekend hoeveel baby’s er van januari tot en met oktober dit jaar zijn geboren. En dat zijn er niet gek veel meer dan dezelfde periode in 2019, namelijk 4018. Ben je daarnaast nog benieuwd of er meer jongens of meer meiden zijn geboren? Er zijn vorig jaar iets meer jongetjes ter wereld gekomen: 51,3 procent. Bij de meiden lag dat aantal op 48,7 procent.

Tekst gaat verder onder kaart.

Bron: Independer

Vergeet je zorgverzekering niet

Als je een kleintje verwacht, wil je alles goed regelen. De babykamer, kinderwagen en de lijst gaat door en door. Ook belangrijk: je zorgverzekering. Nu er van alles gaat veranderen, is het goed om te kijken of je zorgverzekering nog bij je past en of je een goede dekking hebt. Sommige vergoedingen voor zwangerschap krijg je namelijk volledig vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld de controles bij de verloskundige. Voor andere vergoedingen moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Independer heeft alles voor je op een rij gezet wat je moet weten en regelen.

Nog geen nieuwe zorgverzekering? Je kunt nog tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken en afsluiten.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Independer. Meer over Independer ontdekken?

Independer

zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.