Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lijst met ‘foute huizen’ gepubliceerd: deze huurwoningen zijn volgens de gemeente Utrecht niet in orde

Door Janine Guijt 14 februari 2020

Woon jij in een goed onderhouden huurhuis, of laat jouw stulpje heel wat te wensen over? In dat geval staat jouw huis misschien op de lijst met verhuuradressen die niet in orde zijn. Eerder deze week publiceerde de gemeente Utrecht de lijst.

Met het openbaar maken van de verhuuradressen wil de gemeente huurders beschermen en verhuurders aanmoedigen zich aan de regels te houden. Het gaat om woningen met achterstallig onderhoud of waar sprake is van illegale verhuur.

Lijst

Voor de verhuuradressen op de lijst geleden zogenoemde handhavingsbesluiten. Dat betekent dat de gemeente de verhuurders bijvoorbeeld een boete of een dwangsom heeft opgelegd. Je vindt de lijst op de website van de gemeente. Als een adres niet op de lijst staat, is dat geen garantie dat het om een goede verhuurder gaat. De lijst wordt de komende tijd uitgebreid. De gemeente brengt verhuurders altijd vooraf op de hoogte dat zij het handhavingsbesluit gaat publiceren.

Mijn huurhuis is niet in orde

Huur jij in Utrecht een huis of kamer en heb jij problemen met je woning, huurprijs of huisbaas? Vermoed je bijvoorbeeld dat je teveel betaalt of woon je in een huis met veel achterstallig onderhoud? Dan kan het goed zijn om Huurteam Utrecht in te schakelen. Het team is door de gemeente in het leven geroepen om huurders te helpen bij het aankaarten van misstanden. Zij kunnen bijvoorbeeld vaststellen of je huurprijs klopt en of er sprake is van ernstige onderhoudsgebreken. De diensten van Huurteam Utrecht zijn overigens gratis.

Meer lezen over huren in Utrecht:

Te hoge huur en achterstallig onderhoud: er gaat veel mis bij Utrechtse huurhuizen

Bij 355 Utrechtse huurwoningen zijn het afgelopen half jaar misstanden aangetroffen. Je moet daarbij...

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Utrecht voor een huurhuis

Gekkenhuis: huurappartement van 45 vierkante meter kost 2400 euro per maand

Deze Utrechtse makelaars vinden huurwoningen vóór ze online staan

adv.