Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo vermogend is de gemiddelde Utrechter

Door Carin van der Meij 14 oktober 2020

Als je in Utrecht woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Maar als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Utrechters dan?

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Utrecht

Goed om te weten: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Utrecht. In onze stad was het gemiddelde vermogen per huishouden 17,8 duizend euro. Een flinke toename ten opzichte van 2018: toen was het gemiddelde vermogen per huishouden nog 14,2 duizend euro. Dat is een stijging van 25,4 procent.

Vermogen in Nederland

Ook landelijk zagen we een stijging in 2019. Het gemiddelde vermogen in Nederland is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees ook:

Zoveel miljonairs wonen er in Utrecht

Er zijn Utrechters die zwemmen in het geld. Niet letterlijk, want dat doen ze natuurlijk in het zwem...

Zien: dit huis met 12 slaapkamers aan de Maliebaan staat te koop voor ruim 2,4 miljoen

Koophuis op het oog? Dit is waarom je een bouwkundige keuring wilt laten doen

Nieuw! Vintage meubels en heel veel planten bij Stek voor je Plek in Utrecht

Over deze Utrechtse dingen is – volgens jullie – echt niet nagedacht

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.