Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo neemt Utrecht afscheid van de walvis in de Catharijnesingel

Door Janine Guijt 19 september 2019

Goodbye my lover, goodbye my friend. You have been the one, you have be-… Oké, oké, da’s misschien een tikje dramatisch. Maar het mag duidelijk zijn: wij vinden het behóórlijk jammer dat de blauwe walvis eind deze week uit de Catharijnesingel verdwijnt. Het kunstwerk dat tijdelijk in het water voor TivoliVredenburg pronkte moet namelijk naar zijn volgende bestemming. We zijn niet de enige die dat jammer vinden. Onze collega’s van het AD Utrechts Nieuwsblad spraken met Utrechters die nog even afscheid kwamen nemen van de walvis.

Plasticsoep

Het kan je niet ontgaan zijn de afgelopen maanden: de gigantische, plastic walvis die – als het ware – uit de Catharijnesingel springt. Met het werk willen de kunstenaars erachter aandacht vragen voor de ‘plasticsoep’ in oceanen. Het kunstwerk staat sinds januari in de singel en zou eigenlijk in juli naar Parijs verhuizen. Dat ging niet door en dat betekent dat wij Utrechters langer van het gevaarte konden genieten.

Op naar Azië

Maar nu moet de walvis, die is vervaardigd uit plastic dat is opgevist uit de Stille Oceaan, toch echt verder. Het kunstwerk wordt in de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september afgebroken. Het dier vervolgt dan zijn reis naar Singapore, voor volgende tentoonstellingen.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je hier meer over.

Lees ook:

vergeet-niet-de-hoekjes-utrecht-3

Gespot op straat in Utrecht: 7 x dingen waar we supervrolijk van worden

Loop je in Utrecht over straat, dan is de kans groot dat je zomaar moet glimlachen. Want in ons stad...

adv.