Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo jammer, de walvis in de Catharijnesingel verdwijnt deze week

Door Janine Guijt 18 september 2019

Bij veel Utrechters is de blauwe walvis die uit de Catharijnesingel springt inmiddels hartstikke geliefd. Helaas vertrekt Skyscraper – zoals het kunstwerk heet – deze week naar zijn volgende bestemming en moeten we dus afscheid nemen van deze publiekslieveling. Dat kan woensdagavond 18 september (vandaag, dus) in TivoliVredenburg. Enne, André Kuiper is er ook bij.

Het kan je niet ontgaan zijn de afgelopen maanden: de gigantische, plastic walvis die – als het ware – uit de Catharijnesingel springt. Met het werk willen de kunstenaars erachter aandacht vragen voor de ‘plasticsoep’ in oceanen. Het kunstwerk staat sinds januari in de singel en zou eigenlijk in juli naar Parijs verhuizen. Dat ging niet door en dat betekent dat wij Utrechters langer van het gevaarte konden genieten.

Op naar Azië

Maar nu moet de walvis, die is vervaardigd uit plastic dat is opgevist uit de Stille Oceaan, toch echt verder. Het kunstwerk wordt in de nacht van zondag 22 september op maandag 23 september afgebroken. Het dier vervolgt dan zijn reis naar Azië, voor volgende tentoonstellingen.

Zwaai de walvis uit

Gelukkig kun je vanmiddag afscheid nemen van Skyscraper. Je bent om 16.00 uur welkom in de Grote Zaal in TivoliVredenburg. Na de opening zal de bekende astronaut André Kuipers een lezing geven over duurzaamheid en de toekomst van onze planeet. Vervolgens dragen dichters Ingmar Heytze en Hanneke van Eijken hun speciaal voor Skyscraper geschreven werk voor. De entree is gratis en meer info vind je hier.

Lees ook:

vergeet-niet-de-hoekjes-utrecht-3

Gespot op straat in Utrecht: 7 x dingen waar we supervrolijk van worden

Loop je in Utrecht over straat, dan is de kans groot dat je zomaar moet glimlachen. Want in ons stad...

adv.