Zo duur is het om een rondje te geven op het terras in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 26 juli 2017

De Utrechtse terrassen zijn de allerdrukste van de grote steden in Nederland. Maar zijn ze ook de duurste? Het antwoord is ‘nee’, en dat is goed nieuws!

Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners had een leuke klus de afgelopen paar maanden. In heel Nederland ploften ze neer op het terras en bestelden er een rondje: twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé. De bonnetjes werden goed bewaard en na ongetwijfeld een aantal ingewikkelde berekeningen is er nu het *trommelgeroffel* terrasonderzoek 2017.

Een rondje geven in Utrecht

Wat je natuurlijk wilt weten: hoe duur is het gemiddeld om een rondje te geven in Utrecht? Komtie: €21,80. Utrecht is daarmee goedkoper dan het landelijke gemiddelde, dat ligt namelijk op €22,10. Ons stadsie staat hiermee op de dertiende plek in de lijst van duurste terrassteden van Nederland.

Duurste en goedkoopste terrasstad

‘Het volgende rondje is van mij!’; je kunt het beter niet te hard roepen in Amsterdam. In de hoofdstad betaal je namelijk gemiddeld €24,25 voor een rondje op het terras. Amsterdam is dan ook de allerduurste terrasstad van Nederland. En de goedkoopste? Dat is Zwolle met een gemiddelde prijs van €21,-. Inderdaad: maar €0,80 goedkoper dan in Utrecht!

Over terrassen gesproken: ken je deze zes verborgen terrassen in Utrecht al? En wist je dat het op deze zeven Utrechtse terrassen heerlijk toeven is in de avondzon? Het volgende rondje is van ons, cheers!

adv.