Helaas-pindakaas: De Pindakaaswinkel aan de Zadelstraat is weg

Door Janine Guijt 11 juni 2018

Ze verkochten er twaalf soorten Pindakaas (van karamel-zeezout- tot witte chocoladesmaak) en er stond zelfs een gigantische pindakaasfontein pontificaal in het pand. Waar we het over hebben? De Pindakaaswinkel aan de Zadelstraat. Helaas is de zaak nu gesloten. 

Bye-bye Pindakaaswinkel

Op zich is het geen verrassing dat deze eyecatcher is verdwenen uit de Zadelstraat, want De Pindakaasswinkel was in eerste instantie een pop-up shop die in ieder geval twee maanden open zou blijven. “Daarna kijken we of we verder gaan”, vertelde Michiel Vos, een van de pindabazen achter het Amsterdamse bedrijf, ons in februari.

Die twee maanden werden er blijkbaar drie, maar een verdere verlenging blijft uit. Michiel: “Het was een succes, maar nu is het mooi geweest. We willen graag de rest van het land in. Het is vooral onze ambitie om de beste pindakaas van Nederland te maken, we hoeven niet zozeer de beste winkelier te zijn.”

De pindakaas verdwijnt niet helemaal uit Utrecht

Je kunt de producten van De Pindakaaswinkel overigens nog steeds op verschillende plekken in Utrecht kopen, onder meer bij Keck & Lisa (aan de overkant van de voormalige pop-up store) en Familie van Rijk aan de Amsterdamsestraatweg.

adv.