Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zien: op bezoek bij de inwoners van Zuilen in het tv-programma Typisch

Door Bonnie Dekkers 25 februari 2020

In het tv-programma Typisch worden gewone mensen uit een bepaalde wijk in Nederland drie weken lang gevolgd. Wie zijn zij en hoe ziet hun leven eruit? Vanaf 2 maart speelt de documentaireserie zich af in onze stad. We krijgen dan een kijkje in de levens van Anita en Ellis in café Elinkwijk, weerman Martin van FC Utrecht en student geneeskunde Soufyan, allemaal woonachtig in de wijk Zuilen. 

Vanaf 2 maart

De 81-jarige Ellis woont boven café Elinkwijk, het café van haar overleden man. Tegenwoordig is Anita de eigenaar, maar Ellis is nog elke dag in het café te vinden. Martin is iedere dag te horen als weerman op de lokale radiozender Bingo FM. Ook is hij de vaste weervoorspeller van FC Utrecht, waar iedereen hem kent en andersom. Soufyan studeert geneeskunde en loopt stage op de afdeling neurochirurgie, waar hij mag assisteren bij een hersenoperatie. Zijn droom: het brein echt begrijpen en de mensen helpen.

Deze en andere Zuilenaren zie je vanaf 2 maart iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur bij NPO 2 in het programma Typisch Zuilen.

Bekijk de trailer hieronder:

Lees ook:

Bibliotheek Neude

Post Utrecht aan de Neude opent bijna: dit wil je erover weten

Nog heel even en dan kunnen we boeken lenen, eten, drinken, film kijken en shoppen in Post Utrecht, ...

Even gluren: dit huis aan het Wilhelminapark staat te koop voor meer dan een miljoen

Dit horecapaviljoen aan de Zijdebalen is eindelijk open

adv.