Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zien: deze foto van de Utrechtse Sven prijkt op de voorkant van het Lonely Planet magazine

Door Bonnie Dekkers 23 oktober 2019

Het klinkt als een droom: je bent 28, nog niet zo lang werkzaam als fotograaf en jouw foto wordt uitgekozen voor de cover van het nieuwe Lonely Planet magazine. Een magazine dat niet alleen verkrijgbaar is in Nederland, maar over de hele wereld. Het overkwam de Utrechter Sven Geerdes.

utrechtalive

Op zijn account ‘utrechtalive’ deelt Sven sinds 2017 de meeste prachtige foto’s van Utrecht. Een hobby, die na een tijdje uitgroeit tot baan. Sven vertelt: “Ik ben al zo’n tweeënhalf jaar bezig met fotografie. In het begin had ik niet echt een doel, maar wel zocht ik een bepaald onderwerp om te fotograferen. Ik begon toen met het posten van foto’s van Utrecht op Instagram.” Dat dat goed liep bleek niet alleen uit het feit dat hij er meer volgers bij kreeg en er betaalde opdrachten binnenkwamen. Aan het begin van de zomer zat er opeens een heel bijzonder bericht in zijn mailbox. “Lonely Planet had mijn account voorbij zien komen op Instagram. Zij wilden een van mijn foto’s gebruiken voor de cover. Dat voelde wel heel onwerkelijk”, vertelt Sven. “Ik ging checken of het allemaal wel echt was en naarmate het proces vorderde, bleek dat ook zo te zijn. Op een gegeven moment werd er zelfs gevraagd of ze meer van mijn foto’s mochten gebruiken. Daar heb ik natuurlijk ook ‘ja’ op gezegd. Die foto’s staan in het magazine, aan het begin van het artikel over Utrecht.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: AD Utrechts Nieuwsblad

De hele wereld over

Het magazine van Lonely Planet, dat met deze editie onder andere aandacht besteedt aan Utrecht, ligt sinds 17 oktober in de Nederlandse winkels. Begin oktober lag het magazine al in de schappen in Groot-Brittannië. En niet alleen onze westerburen mogen van zijn foto’s genieten, het magazine gaat de hele wereld over. “Het is echt een heel mooi middel om mijn werk én de stad mee te tonen. Mijn droom is om als ambassadeur van de stad Utrecht op te treden. Dat ik op mijn 28e al internationaal bekend ben, is een goed begin!” Of Sven nu dan ook in één klap beroemd is? “Nee hoor”, zegt hij lachend. “Dat heeft tijd nodig. Wel zie ik een enorme stijging in Instagram-volgers en zit mijn hele inbox vol. Ik ben nu nog steeds bezig met berichten beantwoorden!”

Lonely Planet

Benieuwd naar de inhoud van het magazine? Aan bod komen de Utrechtse grachten, het caféleven en culinair Utrecht. Daarnaast de singel die wordt uitgegraven, het nijntje museum en de Domtoren die – als perfect navigatiemiddel voor iedereen – zichtbaar in het midden van de stad staat (al staat er natuurlijk wel een steiger omheen).

Lees ook: 

"Het geeft enorm veel vrijheid." Foto: Georgia Oost

Gaaf! Deze Utrechters lieten alles achter om de wereld over te reizen

De wereld rondreizen: iets waar veel mensen van dromen, maar het is niet altijd mogelijk om zomaar a...

Inspirerend! Deze Utrechters maakten van hun hobby hun werk

Jij ook hier?! Saskia kwam voortdurend Utrechters tegen op de Franse camping

adv.