Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Vanaf september 2020 kun je eindelijk een rondje door de Utrechtse singel varen

Door Janine Guijt 10 december 2019

Het is nu nog één grote bouwput: het stuk tussen de Marga Klompébrug (bij het Moreelsepark) en de Bartholomeïbrug (bij de Lange Smeestraat). Maar volgend jaar stroomt ook hier weer water door de singel. Vanaf 12 september 2020 kunnen we dus een rondje varen door de Utrechtse singel. Dat laat de gemeente Utrecht weten via CU2030, het communicatieplatform over alle ontwikkelingen in het stationsgebied.

Rondje Utrecht

Eeuwen lang was Utrecht helemaal omsingeld door water. Tot de jaren 70, toen werd een deel van de singel gedempt, tot verdriet van veel Utrechters. De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om het water in de singel weer ‘dicht’ te maken. De werkzaamheden zijn in 2020 klaar en dat betekent dat de binnenstad van Utrecht vanaf dan weer helemaal omringd is door water. Een deel van de Catharijnesingel zal namelijk onder Hoog Catharijne doorlopen, zodat er een ‘rondje Utrecht’ ontstaat:

Beeld: Google Maps, bewerkt

Zitvlonder, ligweide en meer

Hoe het nieuwe stuk singel eruit komt te zien? Nou, er komt een grote zitvlonder, oevers met waterplanten, een ligweide en meer bomen dan er nu staan. Ook komt er een pannaveldje voor kinderen. Langs de Catharijnesingel komen aan beide kanten van de straat fietspaden. Het Willemsplantsoen blijft straks bereikbaar voor auto’s en fietsers.

Utrecht.Nederland. Wereld.We hebben een datum! Op 12 september 2020 vallen de twee delen singel elkaar plonzend in de…

Posted by CU2030 Utrecht on Tuesday, 10 December 2019

Lees ook:

Smakkelaarsveld

9 x grote veranderingen die eraan komen in Utrecht

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Utrecht! Maak je borst maar nat, want er gaan de komende tijd...

Utrechtse mysteries: CU2030, waar staat dat nou eigenlijk voor?

adv.