Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Worden we blij van: Lerrie deelde zomaar cadeaus en kaartjes uit in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 24 november 2018

Stel je voor: na een drukke werkdag stap je de trein uit op Utrecht Centraal, ligt er opeens een cadeautje voor je voeten. Of je vindt zomaar een lief briefje onder de ruitenwisser van je auto. Wedden dat je spontaan moet glimlachen? Lerrie Grooten (30) zorgde deze week voor heel wat lachende gezichten in Utrecht, waar hij – gewoon omdat het kan – cadeaus en kaartjes achterliet.

De 30-jarige Lerrie woont in Nijmegen en is socioloog. Zijn doel: zoveel mogelijk positiviteit verspreiden om zo de wereld een beetje mooier te maken. Lerrie doet dat op verschillende manieren. Zo laat hij regelmatig cadeautjes en kaartjes met daarop een lieve boodschap achter op openbare plekken. Een klein gebaar met een groot effect, aldus Lerrie: “Ik heb ergens gelezen dat als je iets voor een ander doet, dat in drie lijnen verder gaat. Diegene doet dus ook weer iets voor een ander, en die persoon wéér voor iemand anders, enzovoort.”

Complimenten

Wat Lerrie ook doet, is iedere dag een e-mail met complimenten versturen naar iemand op deze aardbol. Zo stuurde hij al eens een mail naar een band waar hij een paar weken later live naar ging luisteren: “Die band heeft toen alle nummers aan mij opgedragen, heel leuk was dat.” En vorige week ging de e-mail naar een andere, Londense band en kreeg Lerrie ook een berichtje terug:

Random act of kindness

Random act of kindness

Over de hele wereld zijn mensen die op verschillende manieren positiviteit verspreiden. Deze acties worden random acts of kindness genoemd. “In Nederland is dit nog niet zo bekend”, vertelt Lerrie. “Ik probeer dat te verspreiden, zodat meer mensen het kennen en misschien ook wel gaan doen. Ik denk dat de wereld daar een betere plek van wordt.”

Ook Utrecht kreeg bezoek van Lerrie. Afgelopen woensdag, 21 november, liet hij cadeaus en kaartjes achter op Utrecht Centraal. En dat mensen daar heel vrolijk van werden, blijkt bijvoorbeeld uit het berichtje dat Simone aan Lerrie stuurde via Facebook: ‘Hoi Lerrie! Wat een leuk initiatief. Bedankt voor de merci en een lach op m’n gezicht. Een fijne dag verder!’

Benieuwd wat Lerrie nog meer doet om positiviteit te verspreiden? Bekijk dan zijn website.

Gisteren een rally gehouden in Utrecht en zo'n 300 vriendelijke dingen gedaan op het station en in de buurt en nog naar…

Gepostet von Find yourself a moment to grow am Donnerstag, 22. November 2018

adv.