Westerkerk 2.0: designhotel, restaurant en muziekpodium

Door Anne-Meike van den Berg 12 juni 2017

Een designhotel, bar, restaurant en muziekpodium: het komt allemaal in de Westerkerk aan de Catharijnekade. In de woorden van de Gemeente Utrecht wordt de monumentale kerk ‘een nieuwe hotspot’. 

De fontein klettert in de gloednieuwe Catharijnesingel, de kades liggen er prachtig bij en het terras van Roost is werkelijk een plaatje. Wat ons betreft is de Catharijnekade de nieuwe place-to-be in Utrecht. En met het plan voor de Westerkerk wordt het er nóg leuker!

Westerkerk 2.0

De Westerkerk, je weet wel: het gebouw met het witte dak, stamt uit 1891. Vooral het orgel, dat gemaakt is in 1813, is bijzonder. Niet gek dus dus dit orgel een mooi plekje krijgt in het nieuwe plan voor de Westerkerk. Het grootste gedeelte van de kerk en het bijbehorende pand aan de Bergstraat wordt een designhotel. Er komen 46 hotelkamers en 80 ‘hoogwaardige hostelplekken’. Ook komen er een bar en een restaurant in het pand te zitten.

Westerkerk Utrecht
Foto: reliplan.nl

Muziekpodium in de kelder

Dan het muziekpodium, dat komt in de kelder te zitten. Die kelder bestaat nu nog niet maar moet nog worden uitgegraven. Het podium wordt zo’n 400 vierkante meter groot. Wanneer de transformatie van de Westerkerk plaats gaat vinden is nog niet duidelijk. Maar het plan klinkt in ieder geval goed vinden wij!

Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.


Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie "Nieuw in Utrecht" publiceren. Je kunt je uiteraard eenvoudig weer afmelden indien gewenst.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie