Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zonnen of schuilen: dit is de weersverwachting voor augustus

Door Carin van der Meij 31 juli 2020

“Het ziet er redelijk uit”, zo vat Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden de weersverwachting van augustus samen. 

Nu veel Nederlanders thuis vakantie vieren, is zonnig weer belangrijker dan ooit. Vakantiemaand juli was erg wisselvallig en als we Matthijs moeten geloven, is dat komende maand ook het geval.

Weersverwachting augustus 2020

“Het weer in augustus kabbelt een beetje. De ene keer is het warm, vervolgens koelt het wat af, daarna loopt de temperatuur weer op en dan valt er opeens een buitje”, licht de meteoroloog toe. Op een ‘normale dag’ in augustus zal de temperatuur tussen de 20 en 24 graden liggen. Komen er nog tropische temperaturen om de hoek kijken? Matthijs: “Dat kan zeker gebeuren. Hier en daar zullen er uitschieters zijn, maar over het algemeen is het geen op en top zomermaand met alleen maar hittegolven.”

 

Utrecht Weer

Te doen in Utrecht

We krijgen dus een hele diverse maand qua weer. Dat komt goed uit, want hierdoor kun je zowel leuke binnen-, als buitenactiviteiten doen. Bij mooi weer kun je in Utrecht het water op, naar de speeltuin met je kinderen of misschien zelfs op vakantie in de buurt. Bij slecht weer bezoek je een van de musea in Utrecht, kijk je een filmpje in de bioscoop (deze kattenfilmpjesmarathon bijvoorbeeld), of ga romantisch eten en drinken. Kortom: genoeg te doen!

Let op: ga je op pad, hou je dan aan de regels van het RIVM. 

Lees ook:

7 x dit kun je dit weekend doen in Utrecht

Yes, het is weer weekend! En dit weekend gaat al helemaal top worden, want er is genoeg te doen in U...

Films kijken onder de sterrenhemel: je kunt deze zomer naar openluchtbios Motel Opgedoekt in Utrecht

Vakantie in eigen stad: 9 x hier in Utrecht waan je je in Amerika

Hotel in Utrecht: 7 x overnachten op loopafstand van het centrum

7 x de mooiste wandelroutes in en rondom Utrecht

 

Meer over

Nieuws Weer

adv.