Let op! KNMI geeft code geel af: problemen verwacht door sneeuw

Door Janine Guijt 21 januari 2019

Moet jij morgen de weg op? Let dan even op, want het KNMI heeft code geel afgegeven voor het winterse weer dat we morgen – dinsdag 22 januari – kunnen verwachten. NS en ProRail hebben vast 20 procent van alle treinen geschrapt.

Volgens de weersvoorspellingen gaat het morgenochtend flink sneeuwen en kunnen we rekenen op een gevoelstemperatuur van -8 graden.

Recept voor verkeershinder

De sneeuwval zorgt waarschijnlijk voor vertraging op de weg. “De ochtendspits op dinsdag is doorgaans het drukste moment van de week”, waarschuwt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza in het AD. “Aangezien de winterse neerslag tussen 8.00 en 10.00 uur over de Randstad trekt, is dat een ‘geijkt recept’ voor grote verkeershinder.”

Minder treinen

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen morgen elk half uur in plaats van elk kwartier. “Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen”, aldus vervoerders Prorail en NS. Reis je morgen met de trein, raadpleeg dan van tevoren de NS Dienstregeling.

Op de website van het Algemeen Dagblad lees je meer over het winterse weer.

sneeuw utrecht

Winterweer op komst in Utrecht: centimeters sneeuw en een gevoelstemperatuur van -8

Jaaa, het is zover! Morgen (dinsdag 22 januari) dwarrelen de eerste sneeuwvlokken van het jaar naar ...

Meer over

Nieuws Weer

adv.