Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: dít is de heetste plek van Utrecht

Door Bonnie Dekkers 6 augustus 2020

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even de komende dagen. Trek je de hitte niet meer en ben je op zoek naar verkoeling? Dan zijn er plekken in Utrecht waar het zo’n anderhalf tot twee graden koeler kan zijn dan de rest van de stad. We gingen op zoek naar de koelste en heetste plek van Utrecht.

De komende dagen liggen de temperaturen in Utrecht rond de dertig graden. Maar wist je dat er in Utrecht plekken zijn waar het net even iets koeler of heter is? En nee, dan hebben we het niet over plekken zoals een kerk of het terras.

Koelste plek van Utrecht

Woon jij in de buurt van Utrecht Science Park of Voordorp? Dan heb je geluk, want dit is één van de koelste plekken van Utrecht, samen met delen van Lunetten, Overvecht en Rijnsweerd. Hier kan het gemiddeld anderhalf tot twee graden koeler zijn.

Heetste plek van Utrecht

Maar waar in Utrecht is het warmer dan in de rest van de stad? In de binnenstad is het – logischerwijs – warmer dan in de wijken aan de rand van Utrecht. Vooral het stuk rondom Utrecht Centraal Station is warmer dan de rest van Utrecht. De temperatuur kan wel met twee graden verschillen!

Hoe kan dat dan?

De temperatuur kan tussen weiland en stad wel met tien graden verschillen. Dat heeft te maken met het feit dat het zonlicht in de steden wordt vastgehouden en makkelijker wordt opgenomen door de bebouwing en het asfalt. Op plekken waar veel mensen dicht op elkaar wonen – zoals de binnenstad dus – kan de temperatuur al snel oplopen. Ook de nabijheid van natuur en water heeft effect op de temperatuur. Op deze kaart zie je ook dat plekken aan het water of aan de rand van de stad koeler zijn dan de rest van Utrecht.

Lees ook:

Heerlijke prijs! We verloten een boottocht inclusief diner op de boot van Ruby Rose

Deze winactie is gesloten. Meedoen is niet meer mogelijk. Ruby Rose ken je vast wel als de superh...

Boa’s gaan extra controleren op coronamaatregelen bij zwemplekken in Utrecht

Fietsenzee maakt plaats voor tafels en stoelen: nieuwe terrassen bij Bunk en De Utrechter

Staycation-tip! Hier geniet je van een hotelovernachting, lunch, uitgebreid diner én ontbijt voor een scherpe prijs

Een bootje huren in Utrecht: dat kan op deze plekken

Verborgen parels! 10 x Utrechtse terrassen op onverwachte plekken

Zwemmen in Utrecht: dat kan op deze plekken (2020)

adv.