Weekendnieuws: pas op voor hengelende inbrekers

Door Janine Guijt 12 februari 2018

Was je dit weekend te druk met leuke dingen doen en heb je geen idee wat er in ons stadsie is gebeurd? Geen probleem, we zetten – zoals altijd op maandagmorgen – het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Politie waarschuwt voor hengelende inbrekers

De Utrechtse politie waarschuwt voor inbrekers die met hulp van een ijzerdraadje je huis binnensluipen. De inbreker probeert hierbij – meestal via een brievenbus in de deur – met ijzerdraad de deur van binnenuit open te maken. Bij een huis op de Zonstraat in Utrecht werd vrijdag geprobeerd om op deze manier binnen te komen, maar helaas voor de inbreker mislukte dat.

Hengelen kan makkelijk worden voorkomen door een kap om je brievenbus te zetten. En vergeet niet om je voordeur altijd goed op het nachtslot te draaien!

Gevonden: bestelbus met koper

Iemand een bestelbus vol koperdraad kwijt? Goed nieuws, want het vervoersmiddel is vrijdag gevonden door de politie in Leidsche Rijn. Het slechte nieuws voor de eigenaar is dat de politie het busje ietwat verdacht vindt. “Onder verdachte omstandigheden een bestelbus vol met gestripte koperdraden aangetroffen. Koper in beslag genomen totdat de herkomst ervan bekend is”, is te lezen op Twitter. Als je onlangs slachtoffer bent geworden van koperdiefstal hoort de politie dat graag van je.

Utrecht werd Leemput

Veel plezier carnavallers! ?‍♀️ #utrechtcentraal #carnaval #030

Een bericht gedeeld door indebuurt Utrecht (@indebuurtutrecht) op

Goed, in Utrecht leeft carnaval niet zo heel erg, al struikelde je dit weekend wel over de carnavalsvierders op Utrecht Centraal die de trein naar het zuiden pakten. Of er in Utrecht – eh.. sorry, Leemput – dan helemaal niets gebeurde? Toch wel. In Partycentrum Number Four barstte het carnavalsfeest los en op zondagmorgen 11 februari was er een heuse carnavalskerkdienst in de St. Josephkerk aan de Draaiweg.

carnaval-utrecht-1

Utrechtse mysteries: welke naam krijgt Utrecht tijdens carnaval?

Carnaval leeft vooral onder de rivieren en in Utrecht krijg je er maar weinig van mee. Tenzij je op ...
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.