Weekendnieuws: hangplek in brand gestoken en meer

Door Janine Guijt 15 april 2019

Was je de afgelopen dagen te druk met weekend vieren om het nieuws te volgen? Geen nood, we hebben de belangrijkste dingen die dit weekend gebeurden in Utrecht voor je op een rijtje gezet. Ben je weer helemaal bij!

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Politie houdt twee Utrechters en IJsselsteiner aan die plofkraak zouden voorbereiden

politie utrecht weekend
Foto: ANP

Na een korte achtervolging heeft de politie vrijdagavond drie mannen aangehouden die worden verdacht van de voorbereiding van een plofkraak. De mannen werden aangehouden in de omgeving van tankstation Oudbroeken aan de A12 bij Duiven. Het gaat om twee inwoners uit Utrecht van 18 en 21 jaar en een 22-jarige inwoner uit IJsselstein. Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Verdacht busje trekt aandacht van politie: lachgasflessen in beslag genomen

View this post on Instagram

Gisteravond samen met @WijkagentenKEZ bij het tankstation aan het 24 Oktoberplein een bestelbus gecontroleerd die geparkeerd stond op een laad-/loshaven. De bestelbus had als aandachtvestiging dat we deze moesten controleren op inhoud van de lading. Hier zouden mogelijk gevaarlijke stoffen in vervoerd worden. In dit geval gasflessen met lachgas. Dit wordt aan particulieren geleverd die bijv zonder komen te zitten bij een feestje en dan direct kunnen bestellen. In de bestelbus lagen idd diverse piepschuim dozen met gasflessen. Om dit bedrijfsmatig te mogen vervoeren moet je een vergunning hebben en een gecertificeerde chauffeur. Ook moet het vervoermiddel aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Gasflessen in beslag genomen en verbaal opgemaakt voor de WED (Wet Economische Delicten). Niet iets waar we als wijkagenten dagelijks mee bezig zijn. ^PB #wijkagenten #ooginal #utrecht #24oktoberplein #lachgas #WED #weteconomischedelicten #beroepsvervoer #NIWO #gasflessen #inbeslaggenomen #verkeersveiligheid

A post shared by Wijkagenten Oog In Al (@wijkagenten_oog_in_al) on

Bij het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland hebben politieagenten zaterdagavond een aantal gasflessen met lachgas in beslag genomen.

Bij controle bleek de bestuurder geen vergunning te hebben om gasflessen te vervoeren. Ook lapte hij enkele veiligheidseisen aan zijn laars. In de bus lagen diverse dozen van piepschuim met lachgasflessen. Volgens de wijkagenten wordt dit gas vaak geleverd aan particulieren die een feestje houden, zonder lachgas komen te zitten en snel bij willen bestellen. De gasflessen zijn in beslag genomen en er is een proces verbaal opgemaakt.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Hangplek in brand gestoken

View this post on Instagram

Na twee weekenden met meerdere overlastmeldingen rond de JOP op de Burchtwal in Vleuterweide hebben wij vannacht helaas hard in moeten grijpen. Rond 01.00 uur kregen wij een melding en troffen een groep van ongeveer 25 jongeren en een enorme bende aan. Wij vonden het toen welletjes en hebben de groep gevorderd te vertrekken en gezegd deze nacht daar niet meer terug te komen. Toen de groep dat, ondanks meerdere waarschuwingen, weigerde moesten wij de wapenstok gebruiken om de orde te herstellen. Van een afstand werden wij daarna beledigd en uitgejoeld. Later deze nacht werd ook nog een passant lastig gevallen en zijn er vijf arrestaties verricht. Geschikte plekken voor jongeren uit de wijk zijn dun gezaaid en daarom zijn wij blij met de JOP daar. Een JOP is echter geen plaats om de regels maar aan je laars te lappen. Wij hopen dan ook dat de jeugd zuinig zal zijn op hun JOP en dat zij rekening houden met de omgeving. ^KS #jop #vleuterweide #politie

A post shared by Wijkagenten Vleuten-De Meern (@politie_vleutendemeern) on

Bij winkelcentrum Vleuterweide is zaterdagnacht een JOP in brand gestoken. Twee minderjarige jongeren zijn gearresteerd.

Volgens de politie gaat het om vaste gebruikers van de jongerenontmoetingsplaats. De wijkagent spreekt van ‘een oliedomme actie’. De hangplek is de laatste weken een berichte locatie waar jongeren veel overlast veroorzaken. Vorige week nog moest de politie met de wapenstok ingrijpen om een groep van 25 baldadige jongeren in toom te houden. Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.