Wat er nu weer aan de hand is op de Neude? Nou, dit dus!

Door Anne-Meike van den Berg 11 juli 2018

Er wordt weer eens gebouwd op de Neude in Utrecht. Waar normaal de terrassen staan, vind je nu rijen met bankjes en heel veel zand. Wat is er aan de hand…?

Twee maanden geleden had heel Utrecht het over het bijzondere kunstwerk op de Neude. Het kunstwerk was namelijk een bouwput, compleet met bergen zand en bakstenen, een bouwkeet, graafmachines die druk in de weer waren en bouwvakkers die over het terrein liepen. Nu zijn er weer van dit soort taferelen te zien op het plein, maar dit keer is het géén kunst!

Beachvolleybalfeestje

Vanaf maandag 16 juli barst het EK Beachvolleybal los op – jawel – de Neude. En dat betekent dat er op dit moment een enorm stadion gebouwd wordt waar plek is voor tweeduizend toeschouwers. En natuurlijk mag een compleet beachvolleybalveld niet ontbreken.

Primeur voor de Neude

Het is de eerste keer dat de Neude wordt omgetoverd tot sportstadion. “Toen we op zoek waren naar speelsteden, kwam Utrecht al snel naar voren”, vertelt Rick Verbree, projectmanager in Utrecht, in het AD Utrechts Nieuwsblad. “Daarna hebben we samen gekeken naar een goede locatie in de stad. De Neude is natuurlijk een heel mooie en unieke plek voor een stadion, zo midden in de stad.”

Wil je naar een van de wedstrijden van het EK Beachvolleybal op de Neude? Je kunt hier tickets kopen.

Onze collega’s van het AD gingen langs bij de opbouw van het beachvolleybalstadion:

 

Meer over

Nieuws Sport

adv.