Video: er zitten heel veel schattige kittens in het Utrechtse dierenasiel

Door Anne-Meike van den Berg 13 juli 2018

Zomer in het dierenasiel betekent drukte, en dan met name onder de jongste asielbewoners: het Utrechtse dierenasiel krijgt bijna dagelijks kittens en zwangere poezen binnen. Superschattig natuurlijk, maar het asiel raakt wel langzaam overvol. 

Zodra het zomer wordt, begint ook het ‘kittenseizoen’ weer. Wendy Mostert van het Dierenasiel Utrecht legt uit: “Hoe warmer het wordt, hoe meer kittens we binnenkrijgen. Dat komt simpelweg omdat katten elkaar in de koude maanden opzoeken en in de lente en zomer hun jongen werpen. Dit jaar kwamen de eerste nestjes hier in maart binnen en het kittenseizoen duurt zeker tot eind augustus.” En dat betekent dat er op dit moment heel veel kleine pluizenbollen in het asiel verblijven.

Pleeggezinnen gezocht

Maar, er zijn ook nog een heleboel kittens bij gastgezinnen ondergebracht. “Heel jonge en moederloze katten brengen we onder in gastgezinnen tot ze oud genoeg zijn om geadopteerd te worden”, vertelt Wendy. “Op dit moment hebben we op deze manier ruim zestig katjes ondergebracht.” Hoe schattig het allemaal ook is, het groeiend aantal jonge kittens is ook een probleem. Wendy: “De pleeggezinnen raken vol. We zijn dringend op zoek naar meer mensen die katjes willen opvoeden.” Wat het precies inhoudt om een kittengastfamilie te zijn? Dat vertelt Wendy in het AD Utrechts Nieuwsblad.

adv.