Nieuwe dienstregeling voor bus en tram in Utrecht: dit gaat er veranderen

Door Anne-Meike van den Berg 13 september 2018

Vanaf 9 december krijgt de provincie Utrecht een nieuwe dienstregeling. Reis je met de bus of tram in Utrecht, dan gaan er dus wat dingen veranderen. Wat precies, dat hebben we voor je op een rij gezet.

Op drukke lijnen gaan vanaf december meer bussen rijden en die bussen worden ook groter. Op rustige lijnen gaan juist minder bussen rijden. De nieuwe dienstregeling is gebaseerd op actuele cijfers over bezetting en ook hebben 1000 reizigers en verschillende belangenorganisaties hun mening gegeven.

Nieuwe dienstregeling Utrecht

Hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Buslijnen 2, 3, 18 en 28 verhuizen van busstation Jaarbeursplein naar het nieuwe busstation Centrumzijde. De route van lijn 2 wordt daarom gewijzigd: tussen de halte Tolsteegbrug en Utrecht Centraal wordt voortaan via de Catharijnesingel en het Smakkelaarsveld gereden. Op de Catharijnesingel worden drie voormalige haltes opnieuw in gebruik genomen.
  • Lijn 11 wordt vanaf NS station Leidsche Rijn doorgetrokken naar NS stations Vleuten en Maarssen. Met deze wijziging vervalt lijn 127 tussen Vleuten en Leidsche Rijn centrum. Lijn 126 gaat op in de nieuwe lijn 11.
  • Lijn 65 gaat ’s avonds langer doorrijden tussen Utrecht en Het Klooster. De laatste ritten vertrekken om ongeveer 20:15 uur uit Utrecht en om 20:45 uur vanaf Het Klooster.
  • De route van lijnen 7 en 55 richting Utrecht Centraal wordt verlegd naar de Nobelstraat.

Nachtnet

Ook het nachtnet wordt aangepast. Behalve op zaterdagnacht rijden de bussen ook vaker op vrijdagnacht. Verder wijzigen routes van diverse nachtlijnen. Hierdoor moeten Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen beter bereikbaar worden.

Zomerdienstregeling

Tot slot zijn er nog twee wijzigingen die ingaan per 13 juli 2019, wanneer de zomerdienstregeling weer begint:

  • De Uithoflijn gaat rijden tussen de haltes Vaartsche Rijn en P+R De Uithof. Op weekdagen tussen 6:00 en 22:00 uur rijdt elke tien minuten een tram.
  • De lijnen 14 en 16 gaan via de Wittevrouwensingel en Voorstraat rijden. Tegelijkertijd wordt de route in Lombok verlegd van de Damstraat / Kanaalstraat-Oost naar de Vleutenseweg / J.P. Coenstraat. In Kanaleneiland worden lijn 14 en 15 ingekort tot halte Struyckenlaan.

Lees hier meer over de nieuwe dienstregeling in Utrecht.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.