Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maliebaanloop 2019: dit moet je weten over de bereikbaarheid in de stad op zondag

Door Janine Guijt 18 oktober 2019

Zondag 20 oktober is het weer tijd voor de Maliebaanloop. Tijdens deze 35e editie rennen 2000 lopers verschillende afstanden over de Maliebaan en omgeving. Daardoor is de stad niet overal even goed bereikbaar. Deze straten zijn komende zondag deels of helemaal afgesloten. 

De route gaat over de Maliebaan en rondom het Wilhelminapark. Kinderen kunnen een kilometer lopen, volwassenen zes of tien.

Afgesloten wegen

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn zondag (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen van de Maliebaanloop vinden plaats bij de rotonde aan het begin van de Maliebaan (Maliesingel). De Maliesingel en de Maliebaan ten zuiden van de Nachtegaalstraat is daarom de hele zondagochtend en een deel van de middag afgesloten.

Vanaf 11.00 uur wordt ook de Maliebaan ten noorden van de Nachtegaalstraat afgesloten, gevolgd door de route door de Museumlaan, Emmalaan en het Wilhelminapark.

En rond 12.15 uur zullen voor korte tijd parallelbanen aan weerszijden van de Maliebaan afgesloten zijn voor verkeer.

Omrijden, dus!

De gemeente zet borden neer met omleidingsroutes en er staan verkeersregelaars langs het parcours. Op de website van de Maliebaanloop vind je meer informatie over de omleidingen.

Einde Maliebaanloop

Vanaf ongeveer 15.00 uur zal alleen het stuk van de Maliebaan tussen de Burgemeester Reigerstraat en het start/finish gebied nog afgesloten zijn. Als alles is afgebroken, wordt ook dit deel weer vrijgegeven.

Lees ook:

7 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Utrecht

Je hebt er al de hele week naar uitgekeken en nu is het eindelijk zover: WEEKEND! Tijd om plannen te...

Meer over

Verkeer

adv.