Let op: deze wegen in Utrecht zijn de komende week afgesloten

Door Anne-Meike van den Berg 15 april 2019

Vind jij het ook zo vervelend als je te laat komt, omdat de weg weer openligt? Daar hoef je je de komende week niet druk om te maken. Wij zetten de Utrechtse plekken waar in de week van maandag 15 tot en met zondag 21 april 2019 werkzaamheden zijn, voor je op een rij. Kun je rustig omrijden!

Stationsgebied: er wordt flink gebouwd aan verschillende projecten in het Stationsgebied: Croeselaan, Westplein en Catharijnesingel worden onder handen genomen. Tijdens de bouw blijft het gebied bereikbaar voor auto’s, ook de parkeergarages. Door de werkzaamheden kunnen de routes wel wijzigen. Kijk hier voor de actuele route en bereikbaarheid van het stationsgegebied.

Wittevrouwensingel: er wordt gewerkt aan de Wittevrouwensingel en dat betekent dat je rekening moet houden met verkeershinder. Ter hoogte van het Lucasbolwerk word je omgeleid en ook bij de Kleine Singel is een stuk weg afgesloten. Je bent 5 tot 10 minuten langer onderweg.

Marnixbrug: de betonconstructie van de Marnixbrug wordt hersteld. Per rijrichting is er één rijstrook beschikbaar voor auto’s tussen de Van Egmondkade en de Brailledreef. Dit duurt tot en met 14 juni 2019.

Kanaalweg: Eneco werkt op de Kanaalweg aan de aanleg van een nieuwe leiding voor stadsverwarming. Dit betekent verkeershinder voor fietsers, voetgangers en automobilisten in dit gebied. Er zijn omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers in het gebied in verband met de werkzaamheden en de afsluiting van de Kanaalweg (gedeeltelijk) en Dr. M.A. Tellegenlaan (volledig). De werkzaamheden aan de Kanaalweg duren naar verwachting tot eind mei 2019.

Kromme Nieuwegracht: bij de Kromme Nieuwegracht wordt gewerkt aan een kademuur en daarom is de straat van huisnummer 58 tot en met 94 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Je wordt hier omgeleid en bent 5 tot 10 minuten langer onderweg.

Vleutenseweg: aan het begin van de Vleutenseweg (vanuit de stad gezien) worden kabels en leidingen gelegd. Je wordt omgeleid via de Kanaalstraat en dat kost je 5 tot 10 minuten extra reistijd.

Ravelijnpad: de houten brug in het Ravelijnpad in Lunetten krijgt een opknapbeurt. Fietsers en voetgangers moeten daarom tot begin juli omlopen/omrijden.

Verlengde Hoogravenseweg: langs de A12 worden kabels en leidingen verlegd. De werkzaamheden beginnen vandaag (maandag 8 april) en duren tot en met vrijdag 7 juni. De doorgang onder de A12 bij de Verlengde Hoogravenseweg wordt van 15 april tot 7 juni afgesloten voor verkeer. Als alternatief kun je gebruik maken van de onderdoorgang op de Winthontlaan. Deze omleidingsroute wordt met borden aangegeven en levert zo’n 1,5 kilometer extra reisafstand op.

Lamerislaan: aan de Lamerislaan worden de parkeerplaatsen hersteld en moet het wegdeel worden gerenoveerd. Een deel van de Lamerislaan is daarom tijdelijk afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Dit duurt van 2 tot en met 26 april.

Amazonedreef: nog tot en met 21 mei wordt er gewerkt aan de Amazonedreef. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

Lees ook:

5 x plekken in Utrecht waar je als fietser een bijna-doodervaring beleeft

Je kent het wel: je zit rustig op je fietsje en dan... scheurt er opeens een auto voorbij. Dat ging ...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.