Krat of kinderzitje op je fiets? Grote kans dat je wordt geweigerd bij deze fietsenstalling in Utrecht

Door Janine Guijt 21 januari 2019

Geweigerd worden bij de ingang van de fietsenstalling aan het Jaarbeursplein, omdat je een krat of kinderzitje op je fiets hebt. Het kan je zomaar overkomen, want de paar speciale plekken voor deze fietsen zitten stampvol. En dus moeten deze fietsers een blokje om, naar een andere stalling.

‘Licht afwijkende fietsen’

De fietsen met een extraatje als een krat of een kinderzitje, worden ‘licht afwijkende fietsen’ genoemd. Als de stalling eerder voor deze fietsen geen plek meer had, mochten ze tegen de muur van de stalling bij het Jaarbeursplein worden geparkeerd. Maar sinds begin januari mag dat niet meer, omdat de plek langs de muur eigenlijk een vluchtroute is.

Bakfiets

Bij de Jaarbeursstalling is maar 2 procent van de fietsparkeerplekken beschikbaar voor fietsen met een bijzonder formaat. Fietsenstalling Sijpesteijn daarentegen is juist grotendeels gericht op grotere fietsen. Van de achthonderd fietsparkeerplekken is de helft beschikbaar voor een afwijkende maat. Je kunt er bijvoorbeeld ook een bakfiets kwijt.

Naar de Knoop

Zijn de paar plekken voor ‘licht afwijkende fietsen’ bezet bij de stalling aan het Jaarbeursplein? Dan staat er bij de ingang van de fietsenstalling een bord dat er op wijst dat de stalling vol is voor fietsen met een krat of kinderzitje. Deze fietsers worden doorverwezen naar de stalling Knoop, naast de Rabotoren. Daar is 6 procent van de 3000 plekken beschikbaar voor fietsen met een speciaal formaat.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je meer over dit nieuws.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.