Alles wat je wilt weten over parkeren in Utrecht

Heb je eindelijk je auto de Utrechtse binnenstad in gemanoeuvreerd, moet je hem óók nog eens ergens zien te parkeren. We weten het: parkeren in Utrecht is geen pretje. Leuker kunnen we het – helaas – niet maken, maar we hebben wel alles wat je wilt weten over parkeren in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

1 Betaald parkeren

Er zijn in Utrecht drie zones voor betaald parkeren:

  • Zone A1: betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 07.00 en 01.00 uur en op zondag tussen 12.00 -18.00 uur met een uurtarief van €4,63
  • Zone A2: betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 23.00 uur met een uurtarief van €3,58
  • Zone B1: de tijden voor betaald parkeren binnen deze zone verschillen per gebied. Het uurtarief is €2,53

Bekijk hier de parkeerkaart met de verschillende zones in Utrecht.

2 Goedkoop parkeren in het centrum

Je raadt het al: de duurste parkeerzone in Utrecht beslaat zo’n beetje de hele binnenstad. Goedkoop parkeren in het centrum is dus een behoorlijke uitdaging. De mogelijkheid om gratis te parkeren die het dichts bij het centrum ligt, is aan de Croeselaan ter hoogte van de Jacob Catsstraat. Vanaf daar ben je binnen een half uur – lopend – in het centrum. Je kunt je auto ook in Sterrenwijk parkeren. Daar zit je in de goedkoopste parkeerzone en loop je met een minuut of twintig naar het centrum.

3 Parkeergarages

Een andere mogelijkheid om je auto kwijt te kunnen, is natuurlijk in een parkeergarage. Die zijn er genoeg in Utrecht, zoals je ziet op het handige kaartje hieronder. Klik op een parkeergarage om de tarieven te zien.

4 P+R

Ook fijn: Park en Ride. Je parkeert goedkoop en reist vervolgens verder naar het centrum met het openbaar vervoer. Bij alle Utrechtse P+R’s kost een combikaartje voor parkeren en reizen €5,-. In Utrecht zijn vier P+R-locaties:

Reageren