Verhuisbericht! Restaurant Kartoffel heeft een nieuwe locatie

Door Anne-Meike van den Berg 27 juli 2017

Trek je Lederhosen uit de kast en stof je Dirndl af, want binnenkort kun je weer naar Kartoffel. Het Duitse restaurant heeft een gloednieuwe locatie in Utrecht. En dat is einfach super!

Vier jaar geleden opende Marc Tibben het Duitse restaurant Kartoffel aan de Lange Jansstraat in Utrecht. Dat leidde meteen tot gedoe: omwonenden waren alles behalve blij met de komst van de horecazaak. Na jarenlang geruzie heeft de rechter nu besloten dat Kartoffel de deuren moet sluiten.

Kartoffel 2.0

Maar Marc heeft het er zeker niet bij laten zitten. Met een crowdfundingsactie probeert hij de nodige euro’s bij elkaar te verzamelen om een verhuizing rond te krijgen. Waar de bierpullen en schnitzels heen gaan is al bekend: het nieuwe adres van Kartoffel is Oudegracht aan de Werf 145. In het pand, ter hoogte van Costes, zat eerst restaurant Abrikoos.

Laatste duwtje

Het is de bedoeling dat Kartoffel begin september open gaat op de nieuwe locatie. Voor het laatste stukje overnamekosten, wat aanpassingen in de keuken en de inrichting van het restaurant is dus nog wel geld nodig. Wil je Kartoffel helpen, dan kun je hier een donatie doen.

adv.