Vergoeding voor deelnemers Utrecht Marathon die de verkeerde kant op werden gestuurd

Door Anne-Meike van den Berg 14 mei 2019

Zo’n 1800 hardlopers werden zondag 12 mei de verkeerde kant op gestuurd tijdens de Utrecht Marathon, waardoor ze ruim vier kilometer te veel hebben gelopen. De organisatie geeft alle getroffen deelnemers hiervoor een vergoeding.

Het ging zondag mis bij de Gansstraat. De deelnemers van de kwart marathon zijn waarschijnlijk bij begraafplaats Soestbergen rechtdoor gelopen, terwijl ze linksaf hadden gemoeten. Ze kwamen hierdoor op het parcours van de halve marathon terecht. Organisator Golazo Sports Nederland leidde de lopers via een alternatieve route terug naar het juiste parcours, maar de meeste deelnemers hebben uiteindelijk ruim vier kilometer te veel gelopen. De uitslag van de kwart marathon werd later ongeldig verklaard.

Vergoeding

Sigrid van der Toorn van Golazo Sports vertelt in het AD Utrechts Nieuwsblad dat alle deelnemers aan de kwart marathon worden gecompenseerd. Wat voor vergoeding dat wordt, wil ze nu nog niet zeggen. De deelnemers horen later deze week hoe Golazo hen tegemoetkomt.

Excuses

Hoe het mis kon gaan, weet Sigrid nog niet. “We zijn met de betrokkenen aan het uitzoeken wat precies gebeurd is.” Duidelijk is wel dat iemand de deelnemers de verkeerde kant op heeft gestuurd, waardoor ze op de route van de halve marathon terecht zijn gekomen. “In de buurt van de Gansstraat is het misgegaan en heeft iemand ze, met goede bedoelingen, verkeerd gestuurd. Daar balen we van en daarvoor bieden we onze excuses aan.”

Lees meer over dit nieuws op de site van het AD Utrechts Nieuwsblad.

Lees ook:

Brand bij Vroeg: het restaurant moet de komende maanden dichtblijven

In restaurant Vroeg in Bunnik is zondagmiddag 12 mei een grote brand ontstaan. Vermoedelijk ontstond...

De Utrechtse Jochem maakte muziek voor de trailer van Game of Thrones

Vet! Deze Utrechtse winkel maakt de mooiste bedrijfsfietsen op maat

Meer over

Nieuws Sport

adv.