Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf nu trajectcontroles op de Zuilense Ring: ‘100% pakkans’

Door Janine Guijt 30 november 2020

Rijd je vaak op de Zuilense Ring (de N230), tussen Overvecht en de A2? Let dan even op: vanaf maandag 30 november worden hier trajectcontroles uitgevoerd. Dat betekent dat er op meerdere locaties langs de weg meetapparatuur staat, waardoor automobilisten die te hard rijden niet meer aan een boete ontkomen. 

De Zuilense Ring geldt al jarenlang als racecircuit. Vooral in de avonduren trappen automobilisten het gas flink in, zo blijkt uit steekproefsgewijze controles. Omwonenden klagen over geluid en uitlaatgassen en drongen de afgelopen jaren aan op verlaging van de snelheidslimiet van 100 naar 80 kilometer per uur. Dat gaat niet gebeuren, maar vanaf nu is er wel trajectcontrole op deze plek. De trajectcontrole geldt tussen het Ghandiplein en de kruising met de A2, in beide richtingen.

Hoe werkt trajectcontrole?

Trajectcontrole werkt anders dan een flitspaal: het is een nagenoeg waterdichte manier van snelheidscontrole die al jaren wordt toegepast op snelwegen. Het systeem registreert aan het begin van het traject en bij het verlaten daarvan alle kentekens. Een computer rekent vervolgens feilloos uit welke auto’s eerder bij de tweede camera zijn dan met de hoogst toegestane snelheid mogelijk is. Het systeem staat, anders dan bij politiecontroles, altijd aan. “Je wordt gecontroleerd gedurende het hele traject. De pakkans is honderd procent”, aldus een woordvoerder van het OM tegen RTL Nieuws.

Lees ook:

Opletten: bij deze Utrechtse flitspalen wordt er het vaakst geflitst

Ouch! Ook halverwege dit jaar waren de flitspalen in Utrecht weer een waar goudmijntje voor het Cent...

Niet meer eindeloos zoeken naar een plekje: deze Utrechtse stations krijgen extra fietsenstallingen

Bellen of appen achter het stuur? Zoveel automobilisten kregen een boete in Utrecht

Mag dat: met de auto fietsers inhalen in een fietsstraat?

Over deze Utrechtse dingen is – volgens jullie – echt niet nagedacht

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.