Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse mysteries: waarom gaat het Julianapark al om 17.00 uur dicht?

Door Janine Guijt 16 oktober 2020

Woon je in Zuilen en wil je na een dag zwoegen aan de keukentafel even de benen strekken? Dat kan helaas niet in het Julianapark, want het Utrechtse park gaat al om 17.00 uur dicht. En nee, dat heeft niets met corona te maken.

Biologische klok

Eerder deze maand werd bekend dat het Griftpark, Wilhelminapark en Park Lepelenburg tussen 22.00 en 06.00 dichtgaan. Die maatregel heeft de veiligheidsregio Utrecht genomen, omdat het in het eerste weekend van oktober te druk was op deze plekken. Wil de Veiligheidsregio mensen ook ontmoedigen om naar het Julianapark te komen? Nee, want het park sluit altijd in de herfst- en wintermaanden om 17.00 uur. “Dat heeft niet met corona te maken, maar met de biologische klok van dieren in het park, waaronder de herten”, laat een woordvoerder weten in het AD Utrechts Nieuwsblad. “Die willen we rust geven zodra het donker wordt. Bovendien is er geen verlichting in het Julianapark . Dus als het donker is, heeft niemand daar meer iets te zoeken.’’ De gemeente wil met de sluitingstijd van 17.00 uur voorkomen dat er iemand in het park achterblijft als de hekken sluiten.

Openingstijden tóch verruimd

Maar er is goed nieuws: naar aanleiding van een vraag op Twitter, een stuk in het AD Utrechts Nieuwsblad en mondelinge vragen in de gemeenteraad heeft wethouder Kees Diepeveen besloten dat het Julianapark komende week wél tot 19.00 uur open mag blijven.

Op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad lees je hier meer over.

Lees ook:

Utrechtse mysteries: wat gebeurt er in dit opvallende gebouw aan de Mariaplaats?

Er zijn van die gebouwen in de Utrechtse binnenstad waar je al talloze keren voorbij bent gelopen, m...

Utrechtse mysteries: wat is het oudste café van Utrecht?

Utrechts mysterie: wat doen al die parkieten in onze stad?

Mysterie: waarom komt Utrecht voor in Monopoly en andere steden niet?

Utrechtse mysteries: wat betekent EKKO?

Meer over

Nieuws

adv.