Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechtse brouwers brouwen bier voor de zieke Tomas Schroën

Door Anne-Meike van den Berg 4 april 2017

Zeven Utrechtse brouwers hebben de handen ineen geslagen en een bijzonder biertje gebrouwen. Waarom? Om de zieke Tomas Schroën, beter bekend als De Bierverteller, een hart onder de riem te steken.

Het gaat niet goed met de Utrechtse Bierverteller. Tomas, eigenaar van bierspeciaalzaak De Bierverteller aan de Twijnstraat, heeft alvleesklierkanker. Voor zeven bierbrouwers reden om samen een bijzonder drankje te brouwen: STERK WATER.

Bijzondere samenwerking

Het initiatief voor de samenwerking komt van Vincent van der Velde van het U Are Here Magazine. Toen hij hoorde dat Tomas ziek is, nam hij meteen contact op met een aantal Utrechtse brouwers. “Iedereen was gelijk enthousiast”, vertelt Vincent. “Ze hadden zelf allemaal al het idee om iets voor Tomas te doen, en dit idee sloot daar perfect bij aan.”

Zeven brouwers kwamen uiteindelijk bij elkaar: Brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van De Bierverteller maakten de groep compleet. En Tomas? “Die vond het meteen een heel tof plan”, vertelt Vincent. “Het was altijd al zijn ambitie om samen te werken met andere brouwers en die wens komt nu uit.”

STERK WATER

De uitkomst van de samenwerking is het blonde bier STERK WATER. In overleg met Tomas is er gekozen voor kurkuma en groene thee als basisingrediënten voor het bier. En dat is niet toevallig: zowel kurkuma als groene thee staan bekend om hun helende werking. Vincent: “Genezing komt soms uit een onverwachte hoek. Misschien is dit bier wel een wondermiddel voor Tomas.”

STERK WATER wordt op 27 mei gelanceerd tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival PINT op 27 mei in De Fabrique in Utrecht. De opbrengst gaat naar Support Casper, een organisatie die onderzoek naar nieuwe en innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker ondersteunt.Meer over De Bierverteller ontdekken?

De Bierverteller

slijterijen

Gesloten11:00 - 19:00

Twijnstraat 47, Utrecht

Bekijk meer:slijterijen

Meer over

Nieuws

adv.