Utrechtse bierbroers vandeStreek openen brouwerij in Overvecht

Door Liselotte Idema 14 december 2016

Het Utrechtse vandeStreek bier, wie kent het niet. Op ieder bierfestival en in praktisch ieder biercafé in Utrecht kom je de bieren – gebrouwen door de ‘bierbroers’ Ronald en Sander Van de Streek – tegen. Goed nieuws: de mannen openen hun eigen brouwerij. Natúúrlijk in Utrecht!

De vandeStreek brouwerij opent in Overvecht, aan de Ontariodreef op een industrieterrein in een oude hal. Ronald van de Streek: “Een hele vette locatie! De vloer wordt voor het eind van het jaar gelegd, de brouwspullen worden as we speak in China gemaakt. Als alles goed gaat, gaan we eind maart open. Eind december is het eerste evenement waarbij we graag de hal laten zien – vier gangen vandeStreek met restaurant C’est Ca.”

Lang gekoesterde droom

Een lang gekoesterde droom die uitkomt voor de Utrechtse broers. “Toen we begonnen met brouwen wisten we dat we uiteindelijk een eigen brouwerij wilden hebben. Dat die er nu komt, is echt te gek.”

“We gaan ons voornamelijk richten op het brouwen van bier, eindelijk in onze eigen brouwerij.” Hiervoor werden de verschillende speciaalbieren in gehuurde brouwerijen gemaakt. Ronald: “De brouwerij moet ook toegankelijk zijn voor mensen die nieuwsgierig zijn. We willen laten zien hoe we ons bier maken, rondleidingen geven en uiteindelijk ook proeverijen. Maar, de hoofdzaak is bierbrouwen.”

vandestreek
De bekende vandeStreek bieren op fles Foto: vandeStreek

Brouwcapaciteit gaat omhoog

Nu er een eigen plek is om te brouwen, kan de capaciteit flink omhoog. “We kunnen nu onbeperkt maken wat we graag willen, zonder rekening te houden met de schema’s van huurbrouwerijen.” Naar eigen zeggen geeft dat veel vrijheid én blijheid. Want Ronald en Sander kunnen nu alles maken. “In onze eigen brouwerij maken we een pilot brouwerij, waar we in kleine oplages kunnen experimenteren met nieuwe smaken. We kunnen veel meer testen, en dat is heel gaaf.”

In maart 2017 gaat de brouwerij open, maar nog voor het eind van het jaar kun je er al een kijkje nemen. Samen met restaurant C’est Ça organiseert vandeStreek op 30 december een diner in de lege hal, voordat de biertanks en andere brouwbenodigdheden geplaatst worden.

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.