Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Utrechters Nico en Nelleke zijn de beste huisbazen van onze stad

Door Bonnie Dekkers 29 juni 2020

Vaak zijn de verhalen die je over huisbazen hoort niet zo positief: het zijn huisjesmelkers die zonder gêne een fortuin vragen voor een bezemkast, of ze zijn bij problemen ineens onbereikbaar. Gelukkig zijn er ook huisbazen die wél voor woonplezier zorgen. Om hen in het zonnetje te zetten organiseerde studentenunie Vidius de wedstrijd ‘Beste huisbaas van Utrecht 2020’. Op donderdag 25 juni werd de trofee uitgereikt aan huisbazen Nico Feddes en Nelleke Kat.

Een eerlijke, redelijke huurprijs, goed contact en een bijzondere en unieke band: daarmee wonnen Nico en Nelleke afgelopen week de titel ‘Beste huisbaas van Utrecht 2020.’ Nico en Nelleke verhuren sinds vier jaar een deel van hun huis aan studenten. Voor hen is het naar eigen zeggen vanzelfsprekend om een fatsoenlijke huurprijs te vragen en een gevoel van veiligheid te bieden. De twee zijn erg blij met hun prijs en ook hun drie huurders Nina, Merijn en Theu ontvingen een prijs. Zij mogen met een waardebon van 400 euro hun huis opknappen.

Eerlijke prijs en goed contact

Daan Warnas van Vidius laat aan het AD weten dat het kiezen van de winnaar niet heel moeilijk was: “Nico en Nelleke sprongen er echt uit. De studenten betalen een eerlijke prijs voor hun kamers. Daarnaast hebben ze zulk goed contact, ze kunnen bijna letterlijk samen door een deur. De huisbazen fungeren zowel als fijne buur als verre familie. Het grootste verschil met de andere genomineerden is dat Nico en Nelleke een heel bijzondere en unieke band hebben met hun huurders, die wij nergens anders zien.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

cafe domkop Utrecht barman (4)

Hallo, nieuwe week! 5 x leuke dingen die je deze week kunt doen in Utrecht

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerle...

Hotspot-update: 7 x nieuws over horecazaken en winkels in Utrecht

Vaarwel ‘jochie’! Burgemeester Jan van Zanen neemt al fietsend afscheid van Utrecht

Plan voor het oude Broese-pand aan de Stadhuisbrug: een duurzaam warenhuis met horeca

Apple-fans opgelet! De flagshipstore van Amac in Post Utrecht is open

adv.