Tover de zonnebril maar uit de la: we krijgen lenteweer in Utrecht

Door Janine Guijt 12 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer in Utrecht. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is klein en de temperatuur loopt lekker op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden… Het terras kunnen we nog niet op, maar lekker zonnig wordt het wel. Vanaf dinsdag 12 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n elf graden. Volgens Weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op dinsdag 19 februari is er 45% neerslagkans, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder.

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus het is nog te vroeg om je handschoenen en sjaal op te bergen.

Meer over

Nieuws Weer

adv.