Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Acteurs Julia en Jurriën treden op in Utrechtse tuinen en jij kunt erbij zijn

Door Janine Guijt 7 juli 2020

Wat doe je als je acteur bent en werkloos werd door de coronacrisis? Julia van der Vlugt en Jurriën Remkes zaten in ieder geval niet bij de pakken neer toen hen dit overkwam. Ze richtten het Tuintheater op en gaan nu Utrechtse tuinen af om voorstellingen te spelen.

“De festivals waar we deze zomer zouden spelen zijn afgelast. We hadden allebei opeens veel tijd en zochten naar mogelijkheden”, zegt Julia over het initiatief. “Het Tuintheater leek goed te realiseren. In de buitenlucht is de kans op verspreiding van het virus veel kleiner en mensen kunnen makkelijk anderhalve meter afstand houden in een ruime tuin.”

Met z’n tweetjes óf met al je vrienden

In de tuinen spelen Julia en Jurriën De Beer van de Russische schrijver Anton Tsjechov. Het stuk gaat over een jonge weduwe die bezoek krijgt van een lompe buurman. De man komt een schuld van de overleden echtgenoot innen en valt tenslotte voor de charmes van de vrouw. Inmiddels heeft het duo de eerste voorstellingen achter de rug. Dit weekend speelden ze bijvoorbeeld in de tuin van de Volksuniversiteit. Voor de rest van de zomer staat er ook een aantal privétuinen op het programma. “We verkopen de voorstelling in principe aan woonadressen voor 250 euro, exclusief btw”, legt Julia uit. “Het is dan aan de bewoners zelf om te beslissen of ze de buren uitnodigen of er een feest omheen bouwen, of juist heel exclusief met z’n tweeën naar de voorstelling te kijken in eigen tuin.” Julia en Jurriën spelen zonder microfoons. Daarom houden ze een maximum aantal van dertig gasten aan.

Gratis regenmachine

Je kunt de voorstelling van Julia en Jurriën ook bewonderen in openbare tuinen. “Met de Volksuniversiteit in Utrecht zijn we een hele fijne samenwerking aangegaan, op 17 juli en 7 augustus zullen we daar twee openbare voorstellingen spelen.” Kaarten koop je voor €20,- per stuk. En wat als het regent? “Het klopt dat het weer een belangrijke factor is. In een schouwburg betaal je een ton voor een regenmachine en hier krijg je het soms gratis en voor niets”, grapt Julia. “De buienradar-apps zijn vrij goed, dus als we echt zien dat we een gigantische storm krijgen, gaan we op zoek naar een nieuwe datum om te spelen!”

Op de Facebookpagina van Het Tuintheater vind je meer informatie over dit initiatief.

Lees ook:

Films kijken in een boomgaard: het kan deze zomer bij de Buitenbioscoop in Utrecht

Op een kleedje tussen de bomen, genietend van een wijntje, terwijl je kijkt naar een film: dat klink...

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Utrecht voor een huurhuis

De Utrechtse Sophia schilderde haar weg uit de bijstand: ‘De Domtoren was mijn redding’

Zaterdag klinkt er een eerbetoon aan componist Ennio Morricone vanaf de Dom

Even gluren: voor 1 miljoen kun je in deze oude school in Tuinwijk wonen

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Scandinavië

Op het nieuwe terras Saahm geniet je van lokaal eten én uitzicht op de Maarsseveense Plassen

Potterheads opgelet: deze zomer zie je alle 8 Harry Potter films op het grote doek in Utrecht

Doordeweeks Dingen Doen: dit kun je deze week beleven in Utrecht

Van rooftopbar tot attractiepark: dit willen wij ook in Utrecht

adv.