Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijdens dit nieuwe festival in Utrecht draait het maar om één ding: spelletjes!

Door Anne-Meike van den Berg 24 juli 2018

Van een sushifestival tot een gin-festival en een theaterfestival: festivalgangers kunnen hun hart ophalen in Utrecht. Maar een spelletjesfestival…? Die hadden we nog niet in Utrecht. Dit najaar komt daar verandering in, want dan is de allereerste editie van festival De Escapade bij de oude gevangenis Wolvenplein.

Ben jij dól op bordspellen, escape rooms, pubquizen en andere spelletjes? Dan denken wij dat je heel blij wordt van festival De Escapade. Op dit nieuwe festival in Utrecht, op 20 oktober, draait het namelijk maar om één ding: spellen!

Héél veel spellen

Wat er allemaal te doen is op het festival? Nou, een heleboel. Wat dacht je van mobiele escapes of mini escapes, bijvoorbeeld? Ook is er plek voor onder andere een pubquiz, een muziekbingo en een treasure hunt. Je kunt meedoen aan levensgrote versies van bekende Hollandse spelletjes, deelnemen aan apenkooien of een VR experience ondergaan. Oh, en natuurlijk is er ook eten, drinken en muziek.

Goed idee

Festival De Escapade is een idee van Paul Kleine en Rob Kouwenberg van Escape Room Get out of Here, Joëlle van der Pol van Escape Room The Loophole en bedrijfsleider bij Bar Stadstuin, Thomas Grevel. Zij vinden het tijd dat liefhebbers van spellen een eigen festival krijgen.

Hoe, wat, waar…

Festival De Escapade is op 20 oktober bij gevangenis Wolvenplein. Je kunt een kaartje kopen voor de middag (12.00 – 17.00 uur) of de avond (17.00 – 22.00 uur) voor €17,50. Wil je de hele dag komen? Dat kan ook. Voor een VIP ticket voor de hele dag betaal je €75,-. Kijk hier voor meer informatie over het spellenfestival.

Lees ook:

Ruud bedacht een awesome spel waarbij je een vermissingszaak oplost

Utrechter Ruud Kool is al jaren spelontwerper van beroep en liep al een tijdje met het idee om spelf...
Gajes in de Bajes Utrecht

Escape rooms in Utrecht – dit zijn de leukste

We hebben meer escape rooms in Utrecht dan je misschien wel denkt; dus ben je op zoek naar een uitje...

Meer over De LiK ontdekken?

De LiK entertainment

Geopend09:00 - 18:00

Wolvenplein 27, Utrecht

Bekijk meer:entertainment
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.