Restaurant Spice Monkey opent volgend jaar haar deuren
Dol op de sfeer en het eten in Bali? Dan hoef je vanaf volgend jaar niet meer de halve wereld over te vliegen. Begin 2020 opent Spice Monkey haar deuren, een restaurant waar je de ‘beste Bali-vibes’ ervaart.
Indonesische warung meets luxe Javaans/Balinees restaurant
Spice Monkey vestigt zich aan de Oosterkade, op de plek waar voorheen Gare du Sud zat. Het voormalig restaurant wordt op dit moment volledig verbouwd. Voor een echt Balinese sfeer wordt er in het interieur gebruik gemaakt van hout, bamboe en groen. De grote ruimte van het restaurant wordt opgedeeld: voorin voelt het als een Indonesische warung middenin de jungle en achterin waan je je binnen bij een luxe Javaans/Balinees restaurant. Het ontwerp is van Tubbs design, die eerder ook verantwoordelijk was voor het interieur van Firma Pickles, Lucy Lou en Piero’s Italian.
Inspiratie voor het nieuwe concept vonden de twee eigenaren onlangs tijdens een trip door – hoe kan het ook anders – Bali. Guido van der Bor: “Als je door de smalle en drukke straatjes van Bali rijdt, dan zie je om de paar meter wel een Warung staan. Deze kleine eetkraampjes, vaak gerund door families, serveren de lekkerste lokale snacks en drankjes. Die sfeer van streetfood willen we graag naar Utrecht halen. Dus met de smaken van daar, maar wel op onze eigen manier.”
Van extreem pittig tot uiterst zoet
De Balinese keuken is heel divers: van extreem pittig naar uiterst zoet. De menukaart van Spice Monkey speelt hierop in met herkenbare gerechten in een modern jasje. Wat je er straks kunt eten? Saté van de bbq, pittige salades en kruidige springrolls, in combinatie met cocktails, healthy juices en lokaal bier zoals Bintang en Tiger Beer.
Ook nieuw in Utrecht:
Meer uit deze categorie
adv.