Spannend! De koning komt naar Utrecht om over seks te praten

Door Janine Guijt 9 oktober 2017

Jup, je leest het goed! Koning Willem-Alexander komt op donderdag 2 november naar Utrecht om deel te nemen aan een debat over (onder andere) seks. Rutgers – een Utrechts instituut dat zich onder andere hard maakt voor een goede seksuele vorming van jongeren wereldwijd – bestaat namelijk vijftig jaar. De organisatie viert het jubileum met een (helaas) besloten evenement rondom het thema seksualiteit.

Seksualiteit in Nederland

Tijdens de bijeenkomst gaat presentatrice Sophie Hilbrand in gesprek met professionals, beleidsmakers, politici en jongeren over de ontwikkeling van seksualiteit in Nederland en over de rol die Nederland speelt in het buitenland. Wat is er in de afgelopen vijftig jaar bereikt? Wat heeft gewerkt en wat niet? En wat hebben jongeren nodig in een snel veranderende wereld?

De koning zal deelnemen aan een discussie waarbij verschillende generaties met elkaar in gesprek gaan over de vraag: ‘Wat hebben jongeren die opgroeien in Nederland nodig?’ Andere deelnemers zijn onder andere Goedele Liekens (seksuoloog), professor Paul Schnabel (socioloog), Johan Goossens (docent/cabaretier) en een aantal jongeren.

Besloten feestje

Het evenement vindt op donderdag 2 november vanaf 09.00 uur plaats in de Nicolaïkerk. Helaas gaat het om een besloten feestje en kun je er dus alleen bij zijn als je uitgenodigd wordt. Maar buiten wachten om een glimp van WimLex op te vangen, kan natuurlijk wél.