Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Utrechtse Roëll schreef in coronatijd een reisboek over Nederland: ‘Er is zoveel moois dichtbij’

Door Janine Guijt 3 september 2020

Normaal gesproken pakt blogger en auteur Roëll de Ram (30) minimaal een keer per maand haar koffer in om de wereld te verkennen. In coronatijd kon dat natuurlijk niet en dus besloot ze om ons eigen land te (her)ontdekken. Al haar tips en ervaringen kun je nu lezen in het boek ‘Verliefd op Nederland’. 

Roëll heeft een baan waar veel mensen van dromen: voor haar blog WeAreTravellers maakt ze heel regelmatig tripjes naar het buitenland om daarover te schrijven. Twee jaar geleden bundelde ze haar reistips ook nog eens in het boek Backpackbestemmingen.

Reiswereld op z’n kop

De afgelopen maanden zagen er ook voor Roëll compleet anders uit. “Corona heeft de reiswereld natuurlijk totaal op z’n kop gezet. Dat ik niet kon reizen, voelde in eerste instantie als een beperking, maar later merkte ik dat mijn ogen opengingen voor al het moois dat er dichtbij was. Ik kon heel erg genieten van wandelen door Amelisweerd en zwemmen bij de Maarsseveense Plassen.”

Nederland als ultieme reisbestemming

Eigenlijk was Roëll bezig aan een boek over Europese reisbestemmingen, maar dat heeft ze uitgesteld. “Samen met mijn uitgever bedacht ik: wát nou als we Nederland laten zien als de ultieme reisbestemming?” Zo gezegd, zo gedaan: de afgelopen drieënhalve maanden verkende Roëll bekende en onbekende plekken in het land. Al haar tips en ervaringen schreef ze op en nu is er een boek: Verliefd op Nederland. Het boek ligt nu een paar dagen in de winkel én staat in de top 10 reisboeken van Bol.com.

Tekst loopt door onder de Instagram-post.

View this post on Instagram

😄🎉 Ben jij een van de winnaars? én wist je al dat we iets suuuper leuks gaan doen voor iedereen die het boek deelt met #VERLIEFDOPNEDERLAND? 🎁 Wat hopen jullie dat het is? 🥳🎈 • First things first: We mochten 5 hele toffe #prijzen verloten onder iedereen die het boek voor de lancering bestelde en de lucky five zijn… 💃🤩 1️⃣ De hotelovernachting bij het toffe @tsh_groningen is gewonnen door @renaterutgers jij mag een nachtje met een +1 naar het fantastische #Groningen! 2️⃣ @joespn oftewel Johan Espana wint de twee tickets voor het moderne @mocomuseum in #Amsterdam! 3️⃣ Het nachtje logeren bij het @kaboomhotel in #Maastricht is gewonnen door… @yvankabouman 4️⃣ Nancy Klein van @nancy_followyourbliss_klein wint de twee tickets voor het prachtige @kasteeldehaar in #Utrecht 5️⃣ En @carmen.akkermans wint de thuis jungle van @plantsome waardoor je je huis binnen no time tropisch maakt! GEFELICITEERD allemaal! Sturen jullie een mailtje naar [email protected]? • ‼️ MORE IS COMING ‼️ Niks gewonnen? Misschien hebben we het beste wel voor het laatst bewaard… 😎 voor alle posts & stories over het boek gaan we namelijk iets heel leuks organiseren! Wat denken (wat hopen!) jullie dat het is? 😄🎁 sommigen hebben al een hint gehad via het kaartje dat je bij het #reisboek kreeg!

A post shared by Travelblog: WeAreTravellers.nl (@wearetravellersnl) on

Stedentrip naar Groningen en kanoën in de Biesbosch

Welke plekken Roëll in het bijzonder aanraadt? “Groningen vond ik erg verrassend! Als je daar een weekend heengaat, kun je heel goed stad en natuur met elkaar combineren. Ook heeft Nederland echt leuke stranden met steeds meer hippe restaurantjes en beachclubs. En in de Biesbosch kun je supergoed kanoën!”

Verliefd op Utrecht

Natuurlijk komt haar eigen stadsie ook uitgebreid aan bod in Verliefd op Nederland. Broodje Mario, Venezia, het Rietveld Schröderhuis, het Museumkwartier en nog meer Utrechtse iconen kregen een plekje in het boek.

Lees ook:

Na tien jaar backpacken schreef de Utrechtse Roëll (28) een boek over – jawel – de mooiste backpackbestemmingen

De Utrechtse Roëll de Ram pakt zo'n vijftien keer per jaar haar backpack in om op reis te gaan. Al h...

5 x waarom je heus niet op wereldreis hoeft als je in Utrecht woont

Vakantie in eigen stad: 9 x hier in Utrecht waan je je in Amerika

Vakantie in eigen stad: 7 x hier in Utrecht waan je je in Duitsland

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je in Scandinavië

Vakantie in eigen stad: 6 x hier in Utrecht waan je je op tropisch Bali

adv.